Samenwerken in de warmtetransitie: webinar “de Wij in Aardgasvrij”

januari 5, 2022

Samenwerken in de warmtetransitie: webinar “de Wij in Aardgasvrij”

De warmtetransitie is een belangrijke opgave, maar zeker niet een makkelijke. Hoe zorgen we er samen voor dat dit soepel verloopt? Tijdens het webinar “de Wij in Aardgasvrij” op 20 januari vertellen inspirerende ervaringsdeskundigen hun verhaal en gaan bewoners en ambtenaren met elkaar in gesprek. 

Veel Twentse gemeenten maken plannen over hoe een dorp of wijk op termijn aardgasvrij kan worden. Bewoners hebben een belangrijke rol in de overgang naar aardgasvrij: het gaat immers om hun woning. Goede samenwerking tussen gemeente en inwoners is dus cruciaal: Wat mogen bewoners van de gemeente verwachten? Wat is hun eigen verantwoordelijkheid? Kan een groep bewoners ook zelf de regie nemen? Zo ja, hoe doe je dat, en is dit iets wat past bij de inwoners van jouw wijk of dorp?

Initiatieven, actieve bewoners, gemeenteraadsleden en -ambtenaren die actief betrokken (willen) zijn bij de warmtetransitie in Twente worden uitgenodigd om hier op donderdagavond 20 januari over in gesprek te gaan.

Praktische informatie
Het webinar “De Wij in Aardgasvrij” is op donderdagavond 20 januari van 19.30 tot 21.30 en vindt plaats via Zoom. Bij aanmelding ontvang je de zoomlink. Op de website van Lokale Energie Overijssel vind je meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden.

Ga naar de website Lokale Energie Overijssel

 

Meer weten?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Projectleider Energie & Duurzaamheid