Stem voor een duurzame gemeente

maart 15, 2022

Stem voor een duurzame gemeente

Vanaf vandaag en morgen kun je stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen! Stem bewust en kies voor een gemeentelijke partij die het beste voorheeft met jouw directe omgeving. Welke partij in jouw gemeente heeft duurzaamheid, klimaatdoelstellingen en groene energie hoog op het programma staan?

 

De Duurzame Kieswijzer

Waar moet je op letten als je een duurzame gemeente wilt? Een gemeente die ervoor zorgt dat we onze klimaatdoelstellingen gaan halen?

ASN bank ontwikkelde speciaal hiervoor een Duurzame Kieswijzer. Deze geeft inzicht in de duurzame stappen die gemeentes kunnen zetten. Aan de hand van 6 thema’s laten ze zien waar je op kunt letten bij het bepalen van jouw stem.

Klik voor de Duurzame Kieswijzer

 

Ter inspiratie: pamflet voor gemeenteraadsleden

De Natuur en Milieufederaties maakten een pamflet met aanbevelingen voor gemeenteraadsleden met inspiratie voor een groene, duurzame en leefbare gemeente. Laat je inspireren:

 

 

Stem bewust, stem duurzaam

De gemeenteraadsverkiezingen gaan over je directe leefomgeving. Bijvoorbeeld over hoe jouw stad of dorp omgaat met de gevolgen van klimaatverandering. Laat jouw stem horen op 16 maart!