Speelnatuur Ommermars geopend

juli 21, 2022

Speelnatuur Ommermars geopend

Op zaterdag 29 juni 2022 was het zover: De kinderen uit Ommen hebben de speelnatuur van in de Ommermars veroverd. De opening van de speelnatuur was een belangrijke stap in de natuurlijke herinrichting van de Ommermars. Dit is een natuurgebied waar bewoners van Ommen, de plannen voor hebben gemaakt. Dat dede ze vanuit de stichting Burgerinitiatief Ommermars. De bewoners hebben er voor gezorgd dat het gebied van 25 hectare kon worden aangekocht en heringericht. Dat deden ze met hulp van partijen als Stichting Landgoed Heidehof, Staatsbosbeheer, overheden en NMO.

 

Ook kinderen mochten meedenken over de plannen

Tijdens het scholenproject Adviseurs van de Toekomst hebben leerlingen van CBS De Koloriet uit Ommen de eerste schetsen gemaakt, waar de huidige speelnatuur uit is voortgekomen. Natuurlijke Tuinen uit Deventer werkten het ontwerp uit en legden de speelnatuur aan. Hierbij zijn vooral natuurlijke producten gebruikt. Centraal staat het fort dat net boven het maaiveld uitkomt. Het is een landschappelijk element gemaakt van aarden wallen, stenen muren, betonnen buizen en houten vlonders. Daarnaast ligt een struinpad dat natuurstenen steenmannetjes markeren.

 

Jente en Meike veroveren de speelnatuur

Jente en Meike hebben de piratenvlag bij de speelnatuur in de Ommermars verwisseld voor de vlag van de Ommermars. Zo hebben zij de speelnatuur veroverd en is het nu voor de kinderen uit Ommen en de kinderen die hier op vakantie zijn of op bezoek komen. Wethouder Bart Jaspers Faijer nam de vlag in ontvangst van de voorzitter van Stichting Burgerinitiatief Ommermars. Hij vroeg Jente en Meike om de vlag in top te hijsen. β€œDe speelnatuur is een aanwinst voor de gemeente, bewoner en toerist,” benadrukt de wethouder.

 

Jong en oud vermaakten zich opperbest met spelen op het fort en het maken van zandkastelen. Nico Arkes van Staatbosbeheer en Margo Dijkstra van St. Burgerinitiatief Ommermars waren de juryleden en vonden alle zandkastelen prachtig. Lees meer over de opening op de site van Ommermars

Meer weten?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Projectleider Energie & Duurzaamheid