Samen bomen planten met Overijsselse subsidie

december 19, 2023

Samen bomen planten met Overijsselse subsidie

Buren, vrienden of collega’s die samen de omgeving groener willen maken, kunnen hiervoor subsidie aanvragen via groenbezig.nl. De subsidie is maximaal 300 euro en bedoeld voor het aanplanten van bomen in straten en buurttuinen, bij sportclubs, buurtschappen of (kleine) zorginstellingen. Lees snel verder hoe je hiervoor in aanmerking kan komen.

Aanvragen tot 31 januari 2024

Tot 31 januari kunnen initiatieven hun aanvraag indienen. Denk aan verenigingen of buurtschappen die een eigen terrein beheren, buren die een idee hebben voor bomen in overhoekjes van de wijk, zorginstellingen met een openbare tuin of gemeentelijke adoptietuinen. De bomen moeten geplant worden voor 15 maart 2024. Ook bijbehorende palen en banden voor de bomen worden vergoed. Wees er snel bij, want er is geld beschikbaar voor ongeveer 50 deelnemers.

Bomen knappen de buurt op

Bomen nemen CO2 op en zijn een soort levende airco’s. Met hun schaduw zorgen ze voor een heerlijk verkoelend effect in de warme zomermaanden. Ze zorgen voor schone lucht en droge voeten na een flinke regenbui. Bomen zorgen ook voor betere omstandigheden voor plantensoorten, dieren en insecten. Bovendien knapt elke straat of publieke tuin enorm op met een aantal mooie bomen. Sta jij al klaar met schop en werkhandschoenen en kun je niet wachten om een aantal bomen een plekje te geven bij jou in de buurt? Kijk op groenbezig.nl voor meer informatie over de subsidieregeling en hoe je deze aan kunt vragen.

Iedereen een boom

De subsidie komt voor uit het plan ‘Iedereen Een Boom’, waarbij provincie Overijssel een boom wil planten voor alle 1.1 miljoen Overijsselaars. Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel coördineren de aanvraag in opdracht van de provincie Overijssel.

Vraag nu je subsidie aan om bomen te planten

 

Tags:

Vragen? Neem gerust contact op!

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Bomen, Groene Vrijwilligers en Gezondheid