Realisatie energieplannen lokale coöperaties door LEI-F

februari 7, 2021

Realisatie energieplannen lokale coöperaties door LEI-F

We zijn verheugd en ook wel een beetje trots dat de eerste twee aanvragen voor de LEI-F, een ontwikkelfinanciering voor lokale energie-initiatieven, succesvol afgerond zijn!

De LEI-F speelt in op de behoeftes van lokale energie-initiatieven in hun ontwikkelfase. Zo ontving Enschede Energie een lening van 200.000 euro om de kosten te dekken die gemaakt zijn voor de ontwikkeling van duurzame zonne-energie-projecten in en rondom Enschede. Enschede Energie werkt nu aan de ontwikkeling van drie zonnevelden, met een totale capaciteiten van 12 Megawatt. Ook energiecoöperatie Notter Zuna ontving een lening vanuit de LEI-F. Zij leenden 109.800 euro voor de ontwikkeling van een zonneveld met een capaciteit van 9.7 Megawatt.

Lokale Energie-Initiatieven Financiering
De LEI-F werd vorig jaar in het leven geroepen door de provincie Overijssel, Energiefonds Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel om meer lokale initiatieven tot daadwerkelijke realisatie van hun energieplannen te laten komen. Hiermee wordt invulling gegeven aan het streven om ten minste 50% van de duurzame energieproductie in eigendom te laten zijn van de lokale bewoners.

In  de regel ligt de omvang van een LEI-F ontwikkelfinanciering tussen de 20.000 en 200.000 euro per project. Meer weten hierover? Kijk dan dit korte filmpje. Enthousiast geworden? Mooi! In dit handige infoblad hebben we alles over de LEI-F nog eens voor je op een rijtje gezet.

Meer informatie
Wil je graag eens met ons sparren of jouw initiatief in aanmerking komt voor de LEI-F? Neem dan contact met ons op via LEIF@natuurenmilieuoverijssel.nl. Vind je het fijn om eens met andere initiatieven uit te wisselen over de LEI-F? Laat het ons ook weten, we regelen het graag voor je.

 

Meer weten?

Profiel Lise Notenboom

Lise Notenboom

Strategisch Communicatieadviseur