17 september: Opening natuurbelevingsgebied Ommermars

september 15, 2022

17 september: Opening natuurbelevingsgebied Ommermars

Aankomende zaterdag is het zover: dan wordt natuurbelevingsgebied Ommermars officieel geopend! Een mooi project, dat omwonenden zelf hebben bedacht en aangezwengeld. Waar kinderen de plannen hebben gemaakt en waar zelfs straks het Burgerinitiatief betrokken is bij het natuurbeheer. De opening start om 10.00 uur, waarbij het nog een verrassing is hoe het officiële gedeelte eruit komt te zien. Belangstellenden zijn van harte welkom.

In de kijker en aan het woord bij RTV Oost

Arend Spijker van het Burgerinitiatief Ommen was afgelopen week te gast bij RTV Oost en vertelde over de mooiste en groenste ontmoetingsplek van Ommen.

Bekijk het fragment terug vanaf 12,5 minuten:

Burgerinitiatief Ommermars en Stichting Heidehof

Al sinds 2015 is een aantal inwoners van Ommen druk bezig om van de Ommermars de ‘mooiste ontmoetingsplek van Ommen’ te maken. Zij vormden Burgerinitiatief Ommermars en gingen in overleg met gemeente en provincie. De realisatie werd mogelijk, omdat de Stichting Heidehof samen met Staatsbosbeheer deelneemt in het project en ze samen de gronden verwerven. In de Ommermars staan onder andere een vogelkijkscherm, een fietspad en speelnatuur.

Meer weten?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Projectleider Energie & Duurzaamheid