Nieuwe bewonerswerkplaats Dieze feestelijk geopend

oktober 11, 2023

Nieuwe bewonerswerkplaats Dieze feestelijk geopend

“een plek waar je kan ontmoeten, leren en meedoen”

Op 10 oktober was de feestelijke opening van de bewonerswerkplaats aan de Ruusbroecstraat 205, te Zwolle. Samen met Travers Welzijn, WijBedrijf Dieze, Buurkracht, ROVA en gemeente Zwolle organiseerden we voor deze gelegenheid een gezellige middag en avond van 16:00-20:30. De officiële openingshandeling werd gedaan door de wethouder.

Terugblik

Bekijk hier het filmpje over de feestelijke opening (2 minuten).

oktober 11, 2023

Ontmoeten, leren en meedoen

Travers Welzijn ondersteunt in de bewonerswerkplaats buurtbewoners die samen met buren iets willen organiseren in de wijk. Het is een plek waar je kan ontmoeten, leren en meedoen. Ook wordt er weer een Recyclehoek geopend in de nieuwe bewonerswerkplaats. Natuur en Milieu Overijssel was betrokken met de totstandkoming van dit initiatief. In de Recyclehoek staan, als aanvulling op de GRIP-wagen van ROVA die maar één keer per 2 weken in de buurt staat, containers voor bijvoorbeeld piepschuim, CD’s, hard plastic en kleine elektrische apparaten. Samen met de Weggeefwinkel wordt zo gewerkt aan het hergebruiken van materialen.

Feestelijke activiteitenmiddag

Tijdens de openingsmiddag was er veel te beleven zoals een springkussen, muziek, werken aan een kunstwerk samen met kunstenares Jacomijn Schellevis en gratis hapjes. WijBedrijf Dieze stond er met de Verduurzamingsbus en er was een ruilmarkt. De maaltijd werd lokaal verzorgd door Saeed en tijdens het eten gingen de buurtteams van Dieze-Oost en Dieze-West in gesprek over vergroenen van de wijk, recycling, samen wonen en community art.

Informatieavond

Om 19.30 uur werd de dag afgesloten met een informatieavond over verduurzaming in Dieze. Buurtbewoners zetten zich in om de wijk klaar te maken voor een duurzame toekomst. Daarin zoeken zij verbinding met andere bewoners en partijen die zich hier voor inzetten. Tijdens de informatieavond vertelden zij over de collectieve isolatieactie en wijkverbetering, geschikt voor elk type huis en elke portemonnee.

Meer weten?

Profiel Ilse Postma

Ilse Postma

Projectmedewerker Circulaire Economie