Maak je straat groen tijdens NLdoet 2024 met Groene Loper Kampen

november 10, 2023

Maak je straat groen tijdens NLdoet 2024 met Groene Loper Kampen

Fleurige boomspiegels, bloeiende geveltuinen, groene buurttuinen of insectenhotels, er is zoveel mogelijk als je het samen doet. In de hele gemeente Kampen maken betrokken bewoners hun buurt groener, gezonder en prettiger. Groene Loper Kampen helpt bij het aanvragen van financiën voor vergroeningsacties bij het Oranje Fonds.  Buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven uit de gemeente Kampen kunnen nu voor NLdoet 2024 subsidie aanvragen. Volgende week zijn er weer twee aanvraagmomenten: op donderdag 16 en vrijdag 24 november. Kom langs!

Een groene leefomgeving heeft een bewezen positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijk. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen. Daarom wil Groene Loper Kampen nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, groene samenleving!    

Aanvragen

Aanvraagmomenten zijn op 16 en 24 november a.s. in café eetkamer ‘De Tijd’. Wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan naar eetkamer ‘De Tijd’, Broederstraat 17 in Kampen. Van 16.00 uur tot 19.30 uur helpen de vrijwilligers van Groene Loper Kampen onder het genot van een kop koffie je met het invullen van de benodigde formulieren. Ook kun je een digitale afspraak maken met het Kernteam van Groene Loper Kampen. Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor een aanvraagmoment of digitale afspraak.

Meld je hier aan voor een aanvraagmoment!

NLdoet en Groene Loper Kampen

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.  In 2024 vindt NLdoet plaats op 15 en 16 maart. Dan kunnen we weer laten zien hoe belangrijk actieve bewoners voor de samenleving zijn. Het Oranje Fonds honoreert alleen initiatieven met een ‘rechtsvorm’, bijv. een vereniging. De Groene Loper Kampen werkt samen met de stichting Boosterz om zo’n aanvraag goed te regelen, ook als je geen rechtsvorm hebt. Daardoor is het voor elk initiatief mogelijk om een vergroeningsactie te doen tijdens NL Doet. Groene Loper Kampen helpt zo om groene buurtinitiatieven te stimuleren en te versterken. Groene Loper Kampen is onderdeel van het programma ‘Natuur voor Elkaar’, ondersteund door de gemeente Kampen en de provincie Overijssel.

Meer informatie vind je op www.groeneloperkampen.nl.

foto’s: Hanneke Hofman / Groene Loper Kampen

Vragen? Neem gerust contact op!

Profiel Evelien Verboom

Evelien Verboom

Projectleider Participatie, Educatie en Duurzaamheid