Inschrijving geopend voor de Hans Grotenhuisprijs!

februari 29, 2024

Inschrijving geopend voor de Hans Grotenhuisprijs!

Natuurinitiatieven in de Provincie Overijssel kunnen zich nu aanmelden voor de Hans Grotenhuisprijs. De vorige winnaar, Harm Piek, heeft aangegeven de prijs dit jaar te gaan uitreiken aan het mooiste natuurinitiatief van Overijssel. Alle initiatiefnemers zijn welkom zich gratis aan te melden tot en met zondag 24 maart. Op vrijdag 5 juli 2024 rijkt Piek de prijs uit op het Groenbezig Festival

Wat is de Hans Grotenhuisprijs
De prijs is vernoemd naar de nestor van de bewonersinitiatieven natuurbeheer: Hans Grotenhuis. Hij beheerde in 2018 met zijn groep al 48 jaar de Slenk in landgoed Oostermaet bij Letttele. De Hans Grotenhuisprijs wordt uitgereikt door de meest recente winnaar op het moment dat hij of zij de tijd daar rijp voor vindt. Noabers van Zudert in Dwarsgracht, Steenwijkerland mochten zich in 2021 het beste natuurinitiatief van Overijssel noemen. Zij kregen, onder leiding van Harm Piek, de gewilde Hans Grotenhuisprijs uitgereikt door toenmalige titelhouder Henk Ruiter van het Varssenerveld.

Voor wie is de Hans Grotenhuisprijs

Alle natuurinitiatieven in Overijssel die ten minste 0,5 hectare beslaan maken kans op de prijs. Steeds meer mensen willen graag zelf iets doen voor de natuur in hun omgeving. Natuurinitiatieven zijn een laagdrempelige manier om in eigen omgeving de zorg voor natuur en landschap op te pakken. Met de Hans Grotenhuisprijs wil Natuur en Milieu Overijssel samen met haar partners deze beweging aanjagen.

Meld jouw natuurinitiatief nu aan! Inschrijving loopt tot en met zondag 24 maart.

Vragen? Neem gerust contact op!

Profiel Ruud Pleune

Ruud Pleune

Projectleider Natuur, Landschap & Landbouw