Initiatieven voor een inclusieve energietransitie

november 8, 2022

Initiatieven voor een inclusieve energietransitie: 23 november

Hoe maak je de energieprojecten van jouw initiatief aantrekkelijk voor een brede doelgroep? Hoe zorgen energie-initiatieven ervoor dat alle inwoners kunnen meedoen en meeprofiteren van de energietransitie? Dat bespreken we tijdens de online kennissessie op woensdagavond 23 november.

We gaan in gesprek aan de hand van een aantal goede voorbeelden:

  • Energiecoöperatie deA zorgt met haar energiecongiërges en energievrienden dat inwoners van Apeldoorn meer grip krijgen op hun energierekening. Floriske van Geest vertelt hoe zij dit doen, en waar je rekening mee moet houden wanneer je mensen in energiearmoede wilt bereiken.
  • Coöperatie Hof van Twente op Rozen heeft al veel collectieve dakprojecten gerealiseerd op zo’n manier dat ook inwoners die niet kunnen investeren meeprofiteren. In een nieuw project helpen ze ook inwoners aan zonnepanelen op hun eigen dak, zonder grote investering. Wilma Paalman vertelt hoe.
  • Je hoort hoe Provincie Overijssel haar subsidie voor energie-initiatieven heeft uitgebreid, zodat je als energie-initiatief meer met besparing aan de slag kunt.
  • En FIXbrigade Nederland is aanwezig voor vragen over welke hulp zij bieden wanneer jij een FIXbrigade voor kleine bespaarmaatregelen wilt opzetten.

Kom jij ook? Nodig gerust andere organisaties uit je lokale netwerk uit, want samen aan de slag werkt het beste.

Wanneer? Woensdag 23 november van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur
Waar? Deze sessie is online, maar interactief
Voor wie? Deze kennissessie richt zich op de mogelijkheden van bewonersinitiatieven, maar is zeker ook interessant voor gemeenten, woningcorporaties en welzijnswerkers.
Aanmelden Meld je aan via deze link

 

Meer weten?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Projectleider Energie & Duurzaamheid