Groene Loper Zwolle helpt 33 initiatieven met geld voor een groene buurt

januari 15, 2020

Groene Loper Zwolle helpt 33 initiatieven met geld voor een groene buurt

Op donderdag 9 januari kwamen vele gemotiveerde buurtinitiatieven, natuurorganisaties en maatschappelijke initiatieven naar ’t Hofhuys in Zwolle. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen zij hulp van het kernteam van de Groene Loper Zwolle bij het invullen van formulieren voor een financiële aanvraag bij het Oranje Fonds. Deze financiën gebruiken zij om tijdens NLdoet op 13 en 14 maart de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, bankjes, planten, insectenhotel of fruitbomen. In totaal hebben maar liefst 33 initiatieven 11.550 euro aan landelijke financiering voor Zwolle aangevraagd. Ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm konden via de Groene Loper een aanvraag voor financiën doen.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Je kunt via de website van NLDoet een klus toevoegen of je als vrijwilliger aanmelden voor een leuke activiteit bij jou in de buurt. Tot 31 januari kun je nog een financiële bijdrage vragen. Maar wees er snel bij, want op=op.

Groene Loper Zwolle
Deze inloopavond is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt ondersteund door gemeente Zwolle en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel).