Gratis bomen voor buurtinitiatieven en organisaties uit gemeente Kampen

november 15, 2021

Gratis bomen voor buurtinitiatieven en organisaties uit gemeente Kampen


Groene Loper Kampen stelt 110 bomen beschikbaar voor buurtinitiatieven, zorginstellingen, sportclubs, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties. Wil jouw buurt of organisatie ook een boom? Meld je dan hier aan.

Bomen zijn heel belangrijk! Ze maken ons gezonder en gelukkiger. Ze maken jouw buurt en onze wereld mooier. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. Groene Loper Kampen gaat hier actief mee aan de slag en geven maar liefst 110 bomen aan buurtinitiatieven, zorginstellingen, sportclubs, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties. Deelnemers kunnen kiezen uit 63 inheemse soorten, waaronder de appelboom, berk, winter eik en walnoot. Door soorten te kiezen die van nature hier voorkomen, zullen veel dieren er gebruik van maken voor voeding en huisvesting.

Praktische informatie
Wil jouw buurt of organisatie uit gemeente Kampen ook één of meerdere bomen? Hieronder vind je alle praktische informatie. We vragen je dit even zorgvuldig door te nemen voor je je aanmeldt.

  • Deze bomenactie is voor buurtinitiatieven en andere sociale organisaties uit de hele gemeente Kampen: stad, dorpen en kernen.
  • Hier vind je de lijst met beschikbare bomen en afmetingen. Naast de boom/bomen, ontvang je ook palen.
  • Je kunt de bomen op vrijdag 28 januari ophalen. De exacte locatie in Kampen laten wij je per e-mail weten zodra deze bekend is.
  • Voor het vervoer, het planten en het verdere onderhoud ben je zelf verantwoordelijk.
  • Naast een aanmelding via het aanmeldformulier, ontvangen wij per e-mail graag een foto van de locatie én een printscreen van de locatie op Google Maps. Deze kun je e-mailen naar a.streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl
  • Locaties in de openbare ruimte worden half december door de gemeente Kampen gekeurd. Het kan zijn dat er bovengronds ruimte lijkt voor een boom, maar er ondergronds allerlei leidingen en riolering lopen.

Je kunt je hier aanmelden

Groene Loper Kampen

Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond de gemeente Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar.

Meer weten?