Ga mee op fietsexcursie in Enschede!

juni 20, 2023

Op 12 juli organiseert de Groene Loper Enschede een fietstocht voor alle betrokkenen bij de Groene Lopers Overijssel: trekkers, vrijwilligers, contactambtenaren, groene (buurt) initiatieven en woningcorporaties.

We fietsen, onder de leiding van de Groene Loper Enschede, langs allerlei groene initiatieven die door, en in samenwerking met, enthousiaste bewoners tot stand zijn gekomen. Fiets mee en ontdek Enschede met haar groene geveltuintjes, bloeiende wadi’s, buurtmoestuinen, bloemenlinten, en geadopteerde boomperken.    

Wat kan je van de fietstocht verwachten? Tijdens de fietstocht ontdek je de wereld van de groene samenwerkingen, met bewoners, woningcorporaties en de gemeente Enschede. Kom erachter hoe draagkracht voor vergroenen op buurtniveau ontstaat en hoe de sociale cohesie wordt vergroot. Op allerlei plekken in Enschede slaan bewoners de handen in één om hun straat te verbeteren door tegels te wippen en geveltuinen, buurttuinen of perken aan te leggen. Hoe zij daarbij te werk gaan, horen we tijdens de tocht. Benieuwd? Fiets mee!  

Start om 11.45 uur met een groene lunch  Om 11.45 uur starten we met een heerlijke groene lunch bij de Robson-buurttuin. Het eerste voorbeeld van een buurtinitiatief dat (letterlijk) haar vruchten afwerpt. Om 13.00 uur stappen we op de fiets om slingerend langs verschillende bewonersinitiatieven in Enschede te gaan. We zien onderweg naast deze bewonersinitiatieven ook voorbeelden van gemeente Enschede. Hoe dragen zij hun steentje bij aan méér biodiversiteit en welke stappen zijn al genomen om klaar te zijn voor het weer van de toekomst?  

Fiets zelf meenemen of lenenJe kunt zelf je fiets meenemen of, als je met het openbaar vervoer komt, gebruikmaken van een OV-fiets. Let op! Je hebt hiervoor een OV-fietsabonnement nodig. Deze is gratis maar moet je wel op je OV-chipkaart zetten. Kom je met de auto? Dan regelen wij een leenfiets voor je. Wil je hier gebruik van maken dan kun je dit aangeven op het aanmeldformulier. Aanmelden graag vóór 1 juli a.s.

Datum:           Woensdag 12 juli 2023Tijdstip:         11:45 – 17:00 uurStartlocatie:   Robson-buurttuin, Blekerstraat 165, 7513 DT in Enschede

Je kunt je hier aanmelden