Doet jouw kinderopvang mee met Smakelijke Moestuinen?

februari 23, 2021

Doet jouw kinderopvang mee met Smakelijke Moestuinen?

Maak groente dagelijkse kost op jouw kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastouderopvang en doe mee aan het programma van de Smakelijke Moestuinen! De Smakelijke Moestuinen heeft als doel kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers op de kinderopvang bewust te maken van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan 4 jaar. Door middel van ‘Smakelijke Moestuinen Peuterproef’ raken peuters en hun verzorgers al spelenderwijs bekend met het natuurlijke groeiproces en de voedingswaarde van groenten. 

Wat biedt het programma van de Smakelijke Moestuinen?

  • Een toolbox vol educatief materiaal en activiteiten over groente
  • Een vierkante moestuin met 16 vakjes waarin 16 gewassen gekweekt kunnen worden
  • Een moestuinbox met handige gereedschappen en materialen voor bij de moestuin
  • Drie jaar lang een zadenpakket en handig instructieboekje
  • Ondersteuning

Aanbod voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen
In het voorjaar van 2021 kunnen 10 kinderdagverblijven of peuterspeelzalen starten aan het driejarig programma Smakelijke Moestuinen. Normaalgesproken kost Smakelijke Moestuinen 1350 euro voor 3 jaar. Door een bijdrage van Jong Leren Eten krijgen kinderdagverblijven en peuterspeelzalen uit Overijssel een fikse korting: 500 euro voor 3 jaar (167 euro per jaar).

Aanbod voor gastouderopvang
Nieuw dit jaar is Smakelijke Moestuinen Mini’s, speciaal voor gastouders. Met eenvoudige kratten kun je modulair je moestuin opbouwen, afhankelijk van de grootte van je tuin. Normaalgesproken kost dit 350 euro voor 3 jaar. Door een bijdrage van Jong Leren eten krijgen gastouders uit Overijssel een fikse korting: 150 euro voor 3 jaar (50 euro per jaar).

Vragen, meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met Wietske Huismans, w.huismans@ggdijsselland.nl, 0623485744. Wil je meer lezen over Smakelijke Moestuinen? Bekijk dan de website!

 

 

 

Meer weten?