De Melkbrouwerij in Lettele wint Groene Twinkeling 2020

januari 31, 2020

De Melkbrouwerij in Lettele wint Groene Twinkeling 2020

Gisteren vierden we onze nieuwjaarsbijeenkomst. Rick en Arjuna Huis in ’t Veld van de Melkbrouwerij in Lettele wonnen daar de Groene Twinkeling 2020. Het bedrijf is daarmee de groenste ondernemer van Overijssel. De jury noemt de Melkbrouwerij een groot voorbeeld voor alle boeren.

Zeker 10% van de landbouwgrond van de Melkbrouwerij is ingeplant met 120 verschillende soorten kruiden, voedselbomen en plukplanten. Daarbij zijn ze creatief en vernieuwend in de wijze waarop ze aandacht vragen voor de biodiversiteit en de noodzaak om verantwoord om te gaan met natuur en landschap. Opvallend is de mogelijkheid om lid te worden van de boerderij. Leden krijgen een echte VIP-ontvangst. En zijn altijd welkom in de open stal, om over de schouder van de boer mee te kijken of te helpen. En op ieder moment van de dag, 7 dagen in de week kunnen vlees en zuivelproducten afgehaald worden. Rick is blij verrast met de prijs “We zijn 4 jaar geleden bio-boer geworden. We zijn pas begonnen en hebben nog veel plannen voor de toekomst. Deze prijs is een steun in de rug. Leuk om te winnen!”

Natuurinclusief
Opvallend dit jaar is dat alle deelnemers uit de agrarische sector komen. Een mooi signaal dat boeren en natuurorganisaties samen optrekken voor een meer natuur-inclusieve landbouw. De twee andere kanshebbers voor de prijs waren Supermarkt in het bos uit Raalte en Weerribben Zuivel uit Klein Nederland.

De Groene Twinkeling
De Groene Twinkeling is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel,  Natuurmonumenten, Overijssels Particulier Grondbezit en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren wij Overijsselse organisaties zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit. De winnaar kan rekenen op een groen podium en 1000 euro om te besteden aan verbetering van de biodiversiteit.

Profiel Willem Seine

Willem Seine

Projectleider Natuur en Klimaatadaptatie