Column Andrea Kuiper: Gedeelde passie voor natuur

Gedeelde passie voor natuur

Het is maandagochtend, de zon schijnt en ik fiets naar het monumentale pand van stichting Oversticht aan de stadsmuur in Zwolle. Als ik binnenstap, ruik ik nog goed dat er in de afgelopen weken hard geklust en geverfd is. Het is even onwennig en licht chaotisch. Want het is niet alleen mijn eerste werkdag als directeur van Natuur en Milieu Overijssel, maar ook de eerste dag dat we ons nieuwe kantoor kunnen betrekken.

Het pand is in de afgelopen maanden grondig gerenoveerd en verduurzaamd en gaat vanaf nu verder onder de naam ‘het Huis van de Leefomgeving’. We wonen en werken daar samen met het Oversticht en de Overijssel Academie aan de verduurzaming van onze leefomgeving. De officiële opening hebben we afgelopen donderdag feestelijk gevierd in Schouwburg Odeon samen met een grote groep geïnteresseerden en betrokkenen. Tijdens deze middag gingen we in gesprek over wat er nodig is voor een toekomstbestendige, duurzame leefomgeving.

We geloven sterk in samenwerking en dialoog met de inwoners, bedrijven en overheden van de provincie. Zo pakken we de grote opgaven van biodiversiteitsherstel, energietransitie en circulaire economie aan. Onze verhuizing markeert het begin van een opwindend nieuw hoofdstuk, vol mogelijkheden om onze visie van een groenere en gezondere provincie te verwezenlijken. We hopen dat iedereen die onze deuren bezoekt, zich geïnspireerd voelt om samen met ons een verschil te maken.

Dat laatste geldt in ieder geval voor mijzelf. Mijn eerste dagen als directeur waren een wervelwind van ontmoetingen en kennismakingen. Ik ben met open armen ontvangen door een team van toegewijde professionals, allemaal met een gedeelde passie voor natuur en milieu. Die energie is aanstekelijk. Ik voel me dan ook meteen thuis en geïnspireerd om aan de slag te gaan. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen. Samen zullen we ons blijven inzetten voor een groenere en gezondere planeet. Want dat is waar we in geloven en waar we voor staan.

 

Andrea

directeur Natuur en Milieu Overijssel