Boomfeestdag weer geslaagd!

april 11, 2022

Boomfeestdag weer geslaagd!

Heel veel bomen planten aan de rand van de Sallandse heuvelrug, een ludiek bomenlied van Andre Manuel en een avontuurlijke survivalbaan tussen de bomen: zo zag de Overijsselse Boomfeestdag in Rijssen er 16 maart uit.

 

Bomen planten: voor en door kinderen

Dit jaar werden de bomen geplant op een perceel bij de Vennege, een stuk natuur dat de Borkeld en de Sallandse Heuvelrug met elkaar verbindt en de natuurwaarde van het gebied versterkt. Kinderen van Columbus Junior en gastouderbureau 4Kids hebben samen met leerlingen van de Haarschool en Willem Alexanderschool hard gewerkt om het laatste deel van het perceel in te planten. Door de aanplant van deze bomen dragen we bij aan de doelstelling van Iedereen Een Boom, namelijk 1,1 miljoen bomen extra in Overijssel. Columbus Junior en 4kids hebben de geplante bomen gedoneerd aan Staatsbosbeheer.

 

Ieder jaar een feestje

Bomen zijn een feestje! Daarom organiseert Stichting Nationale Boomfeestdag elk voorjaar een feestelijke dag waarop kinderen door het hele land zoveel mogelijk bomen planten. Dus ook in Overijssel! De provinciale commissie van de boomfeestdag en Natuur en Milieu Overijssel zetten zich ieder jaar weer in om ervoor te zorgen dat er door heel Overijssel duizenden bomen de grond in gaan.

 

Bekijk hieronder de fotocompilatie:

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Bomen, Groene Vrijwilligers en Gezondheid