Blog van Ruud: Waar deuren dichtgaan

juli 6, 2023

Blog van Ruud: Waar deuren dichtgaan

Er is geen landbouwakkoord gekomen. Jammer, want met elkaar aan de slag gaan is belangrijk. Belangrijk om natuur en water te helpen, belangrijk om duidelijkheid te geven aan boeren. Maar waar deuren dichtgaan, gaan andere deuren weer open.

De gebiedsprocessen in het landelijk gebied gaan wel door. Dat biedt ons een goede kans om samen met andere partijen werkelijk van onderop voorstellen te doen voor effectieve maatregelen en verdienmodellen voor boeren. Denk aan natuurinclusieve landbouw en vastleggen van koolstof. En deze voorstellen richting Den Haag te sturen. Van straat naar staat noemen we dat.

Want er zijn genoeg boeren, die op een andere manier willen werken. Uiteraard moeten zij wel een goede prijs voor hun product krijgen. Daarom bieden wij graag een helpende hand aan duurzame boeren, die consumenten zoeken en aan duurzame consumenten, die goed voedsel zoeken.

Dat doen wij bijvoorbeeld bij het project Boer en Buur Natuur. Met dit project brengen we boeren en bewoners met elkaar in verbinding, die willen investeren in natuurinclusieve landbouw. Wij helpen jullie graag bij elkaar te komen!

Ruud,

projectleider natuur, landbouw en gebiedsprocessen

Meer weten?

Profiel Ruud Pleune

Ruud Pleune

Projectleider Natuur, Landschap & Landbouw