Bijenbeweging Overijssel organiseert KRUISBESTUIVING: samen in actie voor de wilde bij

november 21, 2022

Bijenbeweging Overijssel organiseert KRUISBESTUIVING: samen in actie voor de wilde bij

Op 2 december vindt de eerste editie van kennis- ontmoetingsevenement  KRUISBESTUIVING van de Bijenbeweging Overijssel plaats. Samen met de duurzaamheidscoalitie Raalte en bijenvereniging Heino organiseert de Bijenbeweging een avond over de kleine roetbij, boegbeeld van de Sallandse biodiversiteit. Naast het bedenken en opstarten van nieuwe acties voor de kleine roetbij is deze bijeenkomst ook bedoeld om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met al bestaande groene initiatieven en bijeninitiatieven.

In het kort

De kleine roetbij, boegbeeld voor de Sallandse biodiversiteit
Datum:
2 december 2022
Tijd: inloop 19.30, start 20.00
Locatie: Dorpshuus Heino:
Marktstraat 7, 8141 GA Heino
Kosten: geen: gratis entree en drankje

Meer informatie   Aanmelden

november 21, 2022

Over het programma

Als de kleine roetbij het goed heeft in Salland, gaat het beter met onze natuur. Bijenvereniging Heino en de duurzaamheidscoalitie daarom willen daarom kleine roetbij adopteren als Sallandse bij. Nu heb je meer dan 360 soorten wilde bijen in Nederland. Dus waarom dan deze kleine roetbij? Omdat het een bij is die het moeilijk heeft, maar tegelijkertijd wel zijn eten haalt op bloemen die hier veel voor kunnen komen. Bovendien, deze bij nestelt in zandgrond, iets waar Salland rijk aan is. Daardoor zijn juist hier heel veel acties te bedenken voor dit project. En als het de roetbij weer goed gaat, betekent dat voor de bij én voor andere insecten in het algemeen ook een grote verbetering.

Iedereen mag meedenken over wat we kunnen doen om onze Sallandse bij een fijn thuis te geven. Ter inspiratie zullen Natuur en Milieu Overijssel, bioboer Jan Overesch, Landschap Overijssel, Waterschap Drents en Overijsselse Delta, Salland Zoemt, Natuurmonumenten (Landgoed de Colckhof), Duurzaam Heino pitches houden over wat zij al doen voor de biodiversiteit. De Sallandse Vlinderfotograaf zal uitleg geven over de kleine roetbij en wat deze nodig heeft.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op de website van de duurzaamheidscoalitie, of meld je direct aan voor deze inspirerende avond!

Meer informatie   Aanmelden

Over Bijenbeweging Overijssel

De Bijenbeweging is een samenwerking van provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, EIS Kenniscentrum Insecten, LTO Noord en Imkervereniging Nederland. De Bijenbeweging Overijssel is aangesteld om de leefomstandigheden van bijen te verbeteren. Daarvoor stimuleren wij nieuwe initiatieven, ondersteunen we bestaande bijen-initiatieven en verbinden initiatiefnemers met elkaar. Meer informatie vind je op onze website

Meer weten?

Profiel Anke Haaksma

Anke Haaksma

Projectmedewerker Communicatie