Bijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers

januari 14, 2020

Bijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers

Wil jij advies over fruitbomen, het aanleggen van bloemenweides of ondersteuning bij een ander mooi groen plan? Wil jij weten hoe je financiering vindt voor jouw initiatief of hoe je er meer bewoners bij betrekt? Kom dan naar de bijeenkomst voor groene bewonersinitiatieven en vrijwilligers in Noordwest-Overijssel. Een initiatief van 4D (Stimuland) en Groene Loper Zwolle. Bekijk hier de uitnodiging (pdf).

In de bijeenkomst kun je 2 van de onderstaande 4 workshops bijwonen. Meld je hier aan voor de bijeenkomst op donderdagavond 30 januari.  

Workshop Natuurvriendelijke inrichting van je buurt
Hoe kun je met fruitbomen, bloemen en insectenhotels een mooie buurtplek maken waar iedereen zich thuis voelt? Erik de Kruijf van Landschap Overijssel en Froukje Idsardi van Bijenvereniging Zwolle beantwoorden al jouw vragen over aanplant en onderhoud, insectenhotels en bij-vriendelijke planten.

Workshop Projectplannen & financiering voor mijn initiatief
Het vinden van financiering begint vaak met het schrijven van een goed projectplan. Karola Schröder (4D-makelaar) en Aletta Makken (Filantro Tante) leren je tijdens deze workshop in een sneltreinvaart hoe je een goed projectplan schrijft en welke wegen je vervolgens kunt bewandelen om geld te vinden.

Workshop Aanleg en onderhoud van een bloemenweide
Ontwerper Huub Zoontjes (Bureau voor Tuin & Landschap) realiseerde samen met een aantal lokale groene vrijwilligersorganisaties een vlindertuin in Oldenzaal. De grootste uitdaging? Het meekrijgen van buurtbewoners. Maar inmiddels zijn alle buurtbewoners om! Huub heeft veel kennis over het aanleggen en onderhouden van bloemenweides en leert jou er graag alles over!

Workshop Betrekken van bewoners bij mijn initiatief
Vrijwilligers werven is een flinke uitdaging, maar ze op de juiste manier betrekken en behouden ook. Daarvoor moet je de vrijwilligers eigenlijk eerst leren kennen.  Arjan Broer, sociaal makelaar bij HeelBreed, gaat in deze workshop met succesvolle initiatieven in gesprek om van hen te horen wat werkt.

Datum: donderdag 30 januari 2020
Tijdstip: 18-21.30 uur
Locatie: De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20 in Zwolle