Adviseurs Eetbaar Groen op het schoolplein gezocht

november 7, 2019

Adviseurs Eetbaar Groen op het schoolplein gezocht

Ben jij een moestuinexpert en vind je het leuk scholen te helpen bij het maken van realistische plannen en een ontwerp voor eetbaar groen op het schoolplein? Wij zijn op zoek naar twee adviseurs die hiermee aan de slag gaan. 

Alle schoolpleinen in Overijssel groen in 2025, daar willen we naartoe! Groen speelt een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Daarom willen we kinderen meer in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het schoolplein!

Steeds meer partijen sluiten zich aan bij de groene schoolplein beweging in Overijssel. Basisscholen kunnen hiervoor subsidie aanvragen en ondersteuning krijgen bij het vergroenen van het schoolplein. Vanuit het programma Jong Leren Eten willen we scholen stimuleren ook eetbaar groen mee te nemen in hun ontwerp. Om scholen hierbij te helpen, zijn wij op zoek naar twee Adviseurs Eetbaar Groen. Bekijk hier de vacature met daarin het profiel, de taken, de planning en de vergoeding.

Jong Leren Eten
Deze vacature komt voort uit een koppeling tussen de programma’s Jong Leren Eten en Natuur voor Elkaar. Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. In de periode 2017 t/m 2020 willen zij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Gezond voor jezelf (je eigen lijf) én gezond voor de aarde (de leverancier).

Natuur voor Elkaar
Het vergroenen van schoolpleinen is één van de projecten binnen het programma Natuur voor Elkaar. Samen met haar groene partners heeft provincie Overijssel de ambitie uitgesproken om ervoor te zorgen dat alle schoolpleinen in Overijssel in 2025 groen zijn. Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel en IVN Overijssel willen de komende jaren samen met de provincie en andere partners scholen ondersteunen in dit proces. 

 

Wil je meer weten?

Profiel Anne-Floor Zuurbier

Anne-Floor Zuurbier

Projectleider Natuur & Gebiedsprocessen