25 Groene vrijwilligers in het zonnetje gezet met de Overijsselse Groene Vrijwilligersprijs

december 13, 2021

25 Groene vrijwilligers in het zonnetje gezet met de Overijsselse Groene Vrijwilligersprijs

Provincie Overijssel zette dit jaar voor het eerst 25 groene vrijwilligers(groepen) in het zonnetje met de Groene Vrijwilligersprijs. De natuur en het landschap in Overijssel kunnen niet bestaan zonder de inzet van duizenden vrijwilligers in Overijssel. Zo worden er wilgen geknot, padden overgezet en egels gered, maar ook beleidsmatig en op het gebied van educatie zetten mensen zich met hart en ziel in. Per gemeente werd één vrijwilliger (of vrijwilligersgroep) in het zonnetje gezet die dit jaar op opviel door zijn of haar inzet voor natuur en landschap.

Ster in Groen Vrijwilligerswerk
Provincie Overijssel reikt al langer vrijwilligersprijzen uit voor mensen die in het sociaal domein bijzonder werk verrichten. Dit jaar was er voor het eerst ook een Groene Vrijwilligersprijs. Veel van deze groene vrijwilligers De winnaars werden bezocht door een statenlid en een vertegenwoordiger van een Overijsselse groene organisatie, en mochten o.a. een sterappelboom en bloembollen van de ster-allium in ontvangst nemen.

Wie won de Overijsselse Groene Vrijwilligersprijs in jouw gemeente?

Bekijk alle prijswinnaars op Groenbezig.nl!

december 13, 2021

Een impressie
Vanuit Natuur en Milieu Overijssel mochten we ook aanwezig zijn bij een aantal prijsuitreikingen. Hieronder lichten we twee prijswinnaars uit.

Dalfsen: Groen Gebogen/Dorpen van Morgen

In Dalfsen werd de prijs uitgereikt aan vrijwilligersgroep Groen Gebogen/Dorpen van Morgen door Statenlid Luuk Folkerts. Deze groep actieve bewoners weet van aanpakken. Ze zetten zich gezamenlijk in voor een mooi en duurzaam Dalfsen. Van meer natuurlijke speelplekken tot energiescans van huizen, van meedenken aan beleid tot praktische resultaten boeken. Want: “De natuur kan wel zonder mensen, maar mensen kunnen niet zonder natuur”, aldus Janneke Dijkhof van Groen Gebogen.

Enschede: Betsy Bekkering

In Enschede ontving Betsy Bekkering de Groene Vrijwilligersprijs van Statenlid Stijn Hesselink voor haar inzet bij de Natuur en Milieuraad Enschede op het gebied van bomen in Enschede. Ze zet zich al meer dan twintig jaar in voor bomenonderhoud en beoordeelt kapvergunningen van de gemeente. Afgelopen jaren actualiseerde ze beschermde bomenkaart van Enschede. Op de fiets reed ze door de gemeente om te beoordelen welke oude, grote of bijzondere bomen bescherming verdienen. Waar deze bijzondere boom, de sterappel, komt te staan, daar was Betsy nog niet helemaal uit.

december 13, 2021

Ook vrijwilliger worden?
Natuur en Milieu Overijssel heeft tientallen aangesloten vrijwilligersgroepen. Wil jij ook je steentje bijdragen aan een mooi en duurzaam Overijssel, kijk dan eens in ons netwerk of er een groep is in jouw buurt. Of zoek een klus op www.groenbezig.nl, het groene vrijwilligersplatform van Overijssel.

 

Foto’s
Headerfoto: Natuur en Milieuraad Hengelo neemt de prijs in ontvangst
Featured foto nieuwsoverzicht: Hein Kuijper van de Ommermars neemt de prijs in ontvangst

Meer weten?

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Bomen, Groene Vrijwilligers en Gezondheid

(038) 4250995 E-mail LinkedIn