Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Wie zijn wij

Wie zijn wij

Samen met overheden, bedrijven en inwoners werkt Natuur en Milieu Overijssel aan een mooi en duurzaam Overijssel. Een provincie waar we duurzaam wonen en werken, zodat inwoners van Overijssel nu en later kunnen genieten van een gezonde en groene leefomgeving.

De kernkwaliteit van onze organisatie is het aanjagen, faciliteren en verbinden van mensen en organisaties op de thema’s duurzaamheid, natuur en landschap. We werken aan acht thematische programma’s, te weten: Landelijk gebied, Water & ondergrond, Voedsel & gezondheid, Circulaire economie, Stedelijk gebied & mobiliteit, Energie, Bewustwording & educatie en Netwerkondersteuning. In al deze programma’s maken we gebruik van de volgende methodieken:

  • Ondersteunen, stimuleren en participeren in gebundelde maatschappelijke initiatieven
  • Verbinden van lokale initiatieven, koplopers, maatschappelijke organisaties en overheden
  • Constructieve en proactieve gesprekspartner van overheden en bedrijven, waarbij wij de kwaliteit van natuur, milieu en landschap voor het voetlicht brengen
  • Bevorderen van bewustwording en educatie op duurzaamheid, natuur en landschap

Missie en strategische visie
Natuur en Milieu Overijssel heeft haar strategische koers vastgelegd in het Beleidsplan Natuur en Milieu Overijssel 2017-2019. In het beleidsplan beschrijven we onze visie, schetsen we ”onze omgeving” en SWOT analyse en staan onze inhoudelijke doelstellingen, programma’s en actieplan. Lees hier meer over onze missie en visie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF