Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Wij gaan voedseljutten!

Wij gaan voedseljutten!

Op donderdag 17 en vrijdag 18 september organiseren wij voedseljut activiteiten met vrijwilligers, scholen, geïnteresseerde bewoners en agrariërs. Met de voedseljutters en de ondernemers vieren we de zomer, vieren we de oogst en vieren we de vruchtbaarheid van de bodem. We staan stil bij de productie van voedsel, de investering die je hiervoor moet doen als boer en ondernemer en de waardering voor ons voedsel.  De voedseljutters mogen zelf een tas met groentes mee naar huis nemen. Het overige gaat niet verloren maar delen we op zaterdag 19 september uit tijdens een ludieke publieksactie in Kampen.

Youth Food Movement, Simulant, provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel organiseren de publieksactie om aandacht te vragen voor voedsel(verspilling).

Bloemkool
Het voedseljutten met vrijwilligers  op donderdag 17 september vindt plaats op akkers in Zeewolde, waar we op het land van boer Gerjan Snippe romanesco, bloemkool en broccoli mogen oogsten. Het is een tweede oogst, want het gaat om groenten die bij de eerste oogst zijn blijven staan. Bijvoorbeeld omdat ze nog niet groot genoeg waren of een kleine verkleuring hebben. Met scholen gaan we vrijdag 18 september voedseljutten bij Eco de Eerste in Marknesse en Landjuweel de Hoeve in Dalfsen. Na de oogst maken we een grote pan met heerlijke groentesoep.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je terecht bij Annefloor Zuurbierzuurbier@natuurenmilieuoverijssel.nl of tel. (038) 4250963. .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF