Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Op excursie naar energieneutraal Saerbeck!

Op excursie naar energieneutraal Saerbeck!

Saerbeck Olst-Wijhe 16Natuur en Milieu Overijssel organiseert voor gemeenten en energie coöperaties een dagexcursie naar Saerbeck (Duitsland). In Saerbeck werken ze toe naar een energieneutrale gemeente in 2030. Daarvoor gaan ze aan de slag met elektriciteit, verwarming en vervoer.

Tijdens de excursie hoort en ziet u verschillende projecten, zoals de warmte-centrale, de energie-ervaringsroute en het bio-energiepark met windturbines, biogas-installaties, composteer-installatie en zonnepanelen. Tijdens een afsluitend diner bespreken we welke inspirerende ideeen interessant zijn om mee terug te nemen naar uw eigen gemeente.  Bekijk of download hier de flyer met het programma dat we voor Oldenzaal maakten. 

Belangstelling?
Verschillende gemeenten gingen al met ons op stap. Zie in de linker kolom de bevindingen van de gemeente Twenterand. Heeft u belangstelling voor een excursie naar Saerbeck of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Marlous Goeman van Natuur en Milieu Overijssel, tel. (038) 4250966 of goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF