Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Einde aan het zwerfafval met de Waste Battle

Einde aan het zwerfafval met de Waste Battle

Zwerfaval is een hardnekkig en veel voorkomend probleem waar veel mensen zich aan ergeren. Het werkt verdere verloedering in de hand, trekt ongedierte aan en kost gemeenten veel geld. De hoeveelheid zwerfafval in Nederland wordt geschat op 50 tot 300 miljoen kilo per jaar. Redenen genoeg om serieus werk te maken van het voorkomen van zwerfafval. Maar hoe doe je dat? In de Waste Battle gaan we samen met scholen op zoek naar innovatieve en effectieve oplossingen die verder gaan dan een bewustwordingscampagne en opruimacties. 

Bij het zoeken naar oplossingen dagen we leerlingen uit basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs uit gebruik te maken van de principes van nudge en gamification. Daarmee wordt gewenste gedrag (afval in de afvalbak) leuk, belonend en makkelijk. Het idee met de meeste potentie wordt gerealiseerd.

Gezamenlijk initiatief
De Waste Battle is een initiatief van Gooitz, Windesheim en Natuur en Milieu Overijssel. De Waste Battle in inmiddels uitgevoerd in Zwolle, Almelo, Enschede en SudwestFryslan voor in totaal 1.100 leerlingen. Kijk ook op de website: www.wastebattle.nl.

Belangstelling?
Heeft uw gemeente belangstelling om de Waste Battle samen met een aantal scholen in gemeente uit te voeren? Neem dan contact op met Livia Leysen, tel. (038) 4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF