Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Parels van het landschap

Parels van het landschap

Afgelopen twee jaren organiseerden wij  samen met lokale natuur en milieugroepen Parels van het landschap om aandacht te vragen voor het belang van Natura2000. Op in totaal acht verschillende Natura2000 locaties genoten mensen van prachtige Overijsselse landschapsparels. Deelnemers luisterden naar de prachtige zang van de Nachtegaal, genoten van de ochtendzon tijdens een ontbijt midden in de natuur of struinden door heide landschappen, zandverstuivingen en uiterwaarden.

Dit jaar vindt Parels van het landschap plaats in de gehele maand mei. Al twaalf lokale natuur en milieugroepen organiseren dan een natuurbelevingsactiviteit in een natura2000 gebied. Sommige groepen combineren dit met het IVN Natuurontbijt of dauwtrappen op Hemelvaartsdag.

Entertainment education
Vier lokale groepen organiseren samen met studenten van Hogeschool Windesheim een bijzondere Natura2000 activiteit waarbij educatie en entertainment elkaar versterken. We verwachten hiermee zeker een nieuwe en jongere doelgroep te interesseren.

Belangstelling?
Wil je meer weten over Parels van het landschap of ook een publieksactiviteit aanmelden voor Parels van het Landschap? Neem dan contact op met Peter Adema, tel. (038) 4250995 of adema@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF