Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend, zeer succesvolle publieksactiviteit waarbij het beleven van het donker centraal staat. Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten, vrijwilligers van sterrenwachten en lokale natuur- en milieugroepen organiseren tijdens de Nacht van de Nacht tal van spannende nacht-activiteiten voor jong en oud.  Met de activiteiten laten zij mensen op een bijzondere manier genieten van de schoonheid van de nacht en vragen zij aandacht voor het belang van een donkere nacht voor mens en dier. Want Nederland wordt elk jaar lichter, terwijl veel mensen juist willen genieten van de donkerte van de nacht en van de prachtige sterrenhemel. De activiteiten zijn zeer divers van aard. Er worden workshops en lezingen gegeven over nachtfotografie, sterrenhemel en nachtdieren, maar vinden ook belevings- en vaartochten in het donker plaats of sterren-kijken activiteiten.

Natuur en Milieu Overijssel coördineert de Nacht van de Nacht en dit jaar organiseren wij het voor de tiende keer en wel op zaterdag 24 oktober. We streven er ook dit jaar weer naar dat op tenminste 30 plekken in Overijssel Nacht van de Nacht activiteiten plaats vinden die ruim 3-duizend bezoekers trekken.

Licht doven
Om lichthinder te verminderen (en energie te besparen!) stimuleren wij gemeenten tot een duurzaam verlichtingsbeleid en roepen hen en bedrijven op om tijdens de Nacht van de Nacht op verschillende plekken het licht te doven.

Belangstelling?
Wil je meer weten over de Nacht van de Nacht? Of wil je ook een Nacht van de Nacht activiteit organiseren? Neem dan contact op met Loet van der Heijden, tel. (038) 4250978 of heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF