Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Bewonersinitiatieven natuurbeheer

Bewonersinitiatieven natuurbeheer

Hulp (1)2Steeds vaker geven mensen  aan dat ze zelf iets aan hun omgeving willen doen. Maar bij een gemeente is er niet altijd voldoende  tijd en expertise voorhanden hiermee aan de slag te gaan. Natuur en Milieu Overijssel heeft een netwerk van bewonersinitiatieven, die  in hun eigen omgeving de zorg voor natuur en landschap hebben opgepakt. We ondersteunen nieuwe initiatieven met tips en informatie én gebruiken ons netwerk om initiatiefnemers in contact te brengen met verschillende relevante organisaties. 

Gemeenten kunnen Natuur en Milieu Overijssel inschakelen om dit voor initiatieven binnen hun gemeentegrenzen te verzorgen. Natuurlijk kunnen ook bewonersgroepen die zich inzetten voor natuurbeheer contact met ons opnemen voor ondersteuning waar nodig.

Kom in contact met andere initiatiefnemers
Vorig jaar hebben wij het digitale platform Samen maken we het landschap op gezet. Dit platform is bedoeld voor iedereen die geinteresseerd is in (vrijwillig) natuurbeheer. Hier kun je informatie vinden en ook zelf berichten plaatsen. Dat kunnen interessante artikelen, websites, blogs, links, activiteiten, nieuwe politieke of bestuurlijke ontwikkelingen en inspirerende filmpjes en foto’s van initiatieven zijn. Met het platform blijf je op de hoogte en help je anderen die zich net als jij met hart en ziel inzetten voor natuurbehoud. Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier.

Voor inspiratie en tips?

  • Kijk hiernaast onder Meer over dit thema, waarin je het verhaal leest van verschillende initiatiefnemers
  • Kijk onder Nieuws bij dit thema, waarin nog extra berichten te vinden zijn over natuurbeheer door bewoners
  • Download onze krant Samen maken we het landschap.

Informatie
Heeft jouw gemeente belangstelling voor meer actieve natuurbeheerders? Ben jij actief in een bewonersinitiatief? Neem contact op met Ruud Pleune: pleune@natuurenmilieuoverijssel.nl of tel. (038) 4250975.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF