Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Wie volgt Unipro op als groenste ondernemer van Overijssel?

Wie volgt Unipro op als groenste ondernemer van Overijssel?

Groene twinkelingElk jaar reiken Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel tijdens hun nieuwjaarsbijeenkomst ‘’de Groene twinkeling’’ uit aan een  bedrijf dat zich op een bijzondere manier inzet voor de biodiversiteit in Overijssel. Op 15 januari 2015 viel die eer te buurt aan Unipro in Haaksbergen. Volgens de jury is het bedrijf een voorbeeld voor anderen voor wat betreft de energie- en waterbesparende maatregelen en natuurontwikkeling. Welk bedrijf valt die eer te beurt volgend jaar? Bedrijven kunnen zich vanaf vandaag hiervoor aanmelden of een ander bedrijf voordragen. Het aanmeldformulier en criteria vindt u op de website van Landschap Overijssel.

Met de Groene Twinkeling laten we zien dat ondernemerschap en zorg voor flora en fauna prima samengaan. Bovendien hopen we hierdoor meer bedrijven te stimuleren zich in te zetten voor de flora en fauna van Overijssel. Om in aanmerking te komen voor de Groene Twinkeling moet het  bedrijf concrete acties of anderszins de verantwoordelijkheid hebben genomen om de biodiversiteit te beschermen en versterken.  Voor de criteria zie de website van Landschap Overijssel. De Kamer van Koophandel is met ons van mening dat het beschermen van de biodiversiteit uitstekend past binnen het MVO beleid van bedrijven.

Unipro verrassende winnaar 2015
Voor Unipro kwam de nominatie en de prijs als een grote verrassing. Maurice Beijk, MVO-ambassadeur bij Unipro: “Het kwam volledig uit de lucht vallen. Wie ons genomineerd heeft blijft gissen. Mogelijk is dat de provincie geweest, omdat Unipro een van de provinciale icoonprojecten is. Dat we vervolgens ook nog de prijs mochten ontvangen was een volslagen verrassing, dat hadden we nooit verwacht. Voor ons is deze prijs van grote betekenis omdat die van onze belangrijkste criticasters komt”. Wat doet Unipro voor de biodiversiteit? Lees het volledige interview met Unipro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF