Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Voorlezen tijdens Dag van de Duurzaamheid 10 oktober 2014

Voorlezen tijdens Dag van de Duurzaamheid 10 oktober 2014

Vrijdag 10 oktober 2014 is het de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag laat Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Door heel het land vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we zien dat duurzaamheid past in ons dagelijks leven en dat we dit belangrijk vinden voor nu en in de toekomst!

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid zijn kinderen een belangrijke doelgroep. Zij zijn immers de generatie van de toekomst! Ook kinderen hebben veel vragen over milieu, klimaat, energie, samenleven en eerlijk delen. Door duurzaamheidseducatie leren zij te denken in duurzame oplossingen. Daarom organiseren de provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel op 10 oktober een voorleesactie op basisscholen in de provincie Overijssel. Tijdens deze dag lezen bestuurders en medewerkers van gemeenten, waterschappen, provincie Overijssel, Statenleden, raadsleden, groene vrijwilligersorganisaties, terreinbeherende organisaties en maatschappelijke organisaties voor uit het door Prinses Laurentien van Oranje geschreven voorleesboek, Mister Finney en het raadsel in de bomen. Vervolgens gaan zij met de kinderen in gesprek over hoe we omgaan met elkaar, de natuur en de aarde. De voorleesactie staat dit jaar in het teken van natuur.

Doet u ook mee aan de voorleesactie bij een school bij u in de buurt? Reserveer dan alvast vrijdag 10 oktober in uw agenda en vul onderstaand aanmeldformulier in.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF