Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Voedselbossen

Voedselbossen

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuur en Milieu Overijssel en Stichting Voedselbosbouw Nederland werken samen in een nieuw traject voor scholing en ondersteuning van voedselbosinitiatieven door burgers in Overijssel. Dit aanbod loopt tot eind 2019.

School voor Voedselbosbouw Overijssel

De school voor voedselbosbouw Overijssel organiseert op dit moment 3 type cursussen/bijeenkomsten:

  1. Informatieavond (1 avond): Tijdens de avond wordt recente informatie over het komende cursusaanbod gegeven. Je kunt de ontwikkelingen ook volgen via www.voedselbosbouw.org/cursusaanbod. Voor wie zich hierna verder in voedselbossen wil verdiepen, komen er de volgende opties:
  2. Oriëntatiecursus (1 dag): Tijdens deze cursus krijg je meer inzicht in het wat en waarom van voedselbossen, hun mogelijke functies en meerwaarden, en onderzoek je of een voedselbos zou passen bij de plek, de doelen en de middelen die jij zelf of met anderen hebt.
  3. Ontwerpcursus (8 dagen): Tijdens deze doortimmerde cursus verdiep je je kennis en inzicht in voedselbossen en doorloop je een traject waarin je met elkaar leert werken met de universele principes ervan, zodat je die rechtstreeks in je eigen praktijksituatie kunt gaan toepassen. De ontwerpcursus bevat minstens één excursie en is vooral van waarde als je aandacht aan tussentijds huiswerk besteedt. De ontwerpcursussen zullen in het eerste kwartaal van 2019 van start gaan.
  4. Inhoudelijk verdiepingsdagen voor initiatiefnemers door werk Voedselbossen Oost Nederland

Komende bijeenkomst:

Lopende en afgeronde cursussen

Meer informatie?
Neem contact op met Fransjan de Waard, Stichting Voedselbosbouw Nederland, voedselbosbouw@xs4all.nl of Peter Adema, Natuur en Milieu Overijssel, adema@natuurenmilieuoverijssel.nl

Het aanbod wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Agro&Food van Provincie Overijssel.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF