Voedselbossen

Voedselbos

Op steeds meer plekken starten mensen een voedselbos. Dat is een geweldige ontwikkeling! Een voedselbos vergroot de biodiversiteit, zorgt voor een gezonde bodem en levert allerlei bruikbare producten op. Maar hoe pak je het aan? Wil jij een voedselbos realiseren of verken je de mogelijkheden? Wij helpen je graag op weg en geven antwoord op veel van je vragen. 

School voor Voedselbosbouw Overijssel

Natuur en Milieu Overijssel, De Voedselboss, Stichting Voedselbosbouw Nederland en Werkplaats Voedselbossen Oost Nederland werken samen in de School voor Voedselbosbouw Overijssel. In dit traject krijgen voedselbosinitiatieven scholing, ondersteuning en inspiratie en vindt onderlinge uitwisseling plaats.

Veelgestelde vragen over voedselbossen

Wil jij een voedselbos realiseren? Of ben je de mogelijkheden aan het verkennen? Hartstikke mooi! We helpen je graag op weg met onze pagina met veelgestelde vragen. We hebben veel informatie voor je op een rij gezet met voornamelijk verwijzingen naar bestaande sites en documenten, zie zijn bedoeld om jouw idee of initiatief een zet in de juiste richting te geven.

veelgestelde voedselbos vragen

Ontwerpcursus voedselbossen

De Ontwerpcursus Voedselbossen is bedoeld voor mensen die een voedselbos willen aanleggen en hier ook plek voor hebben. In deze cursus leer je wat er precies bij komt kijken en doe je inspiratie op bij andere voedselbossen. Vervolgens ga je aan de slag met het inrichten van jouw eigen voedselbos. Je krijgt hulp van ervaren docenten en de andere deelnemers om er een rijk en productief voedselbos van te maken. De ontwerpcursus bevat ook een excursie en is vooral van waarde als je aandacht aan tussentijds huiswerk kunt besteden.

De cursus bestaat in totaal uit vijf cursusdagen.

Bekijk het programma hier of meld je hier aan!

De ontwerpcursus wordt aangeboden door Green Deal Voedselbossen. De cursus wordt gegeven door Martijn Aalbrecht. Voor meer informatie zie www.devoedselboss.nl

Wil je op de mailinglist voor uitnodigingen voor toekomstige cursussen? Meld je dan aan bij adema@natuurenmilieuoverijssel.nl ovv interesse in ontwerpcursus

Werkplaats Voedselbossen Oost Nederland

De Werkplaats voedselbossen Oost Nederland organiseert kennis en doedagen. De werkplaats is opgericht om met professionals en praktiserende hobbyisten inhoudelijk te verdiepen in voedselbossen en de kennis beschikbaar te stellen in het netwerk. De Werkplaats richt zich op Oost-Nederland en is opgericht door een combinatie van experts, particulieren en professionals in samenwerking met de Gelderse Natuur en Milieufederatie en Natuur en Milieu Overijssel.

Wil je hiervoor op de mailinglijst? Meld je dan aan bij adema@natuurenmilieuoverijssel.nl ovv werkplaatsvoedselbossen.

Hieronder staat een overzicht van de presentaties en verslagen van de verdiepingsdagen:

De voedselboskaart

Jouw voedselbos of kwekerij op deze voedselboskaart? Dat kan! Stuur een mail naar voedselboskaart@gmail.com. en ontvang een link voor het invoerportaal.

Wil je meer weten?

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Boomfeestdag, Voedsel & Gezondheid, Vrijwilligers