IVN consulentschap

IVN consulentschap

Natuur en Milieu Overijssel is IVN-consulent en aanspreekpunt voor alle IVN-afdelingen in Overijssel. Dat houdt in dat wij de verbindende schakel zijn tussen het landelijk IVN-bureau en de IVN-afdelingen. Wij informeren de IVN-afdelingen over de landelijke ontwikkelingen en mogelijkheden. Ook kunnen de afdelingen een beroep doen op onze vrijwilligersconsulent Peter Adema voor advies, ondersteuning en scholing van de kaderleden. Daarnaast werken wij in veel projecten samen met IVN-vrijwilligers, zoals de Nacht van de Nacht, Water Doe Dag en Groene Visite.     

Districtsledenvergadering en IVN ledendag
Twee keer per jaar organiseren wij de Districtsledenvergadering (DLV) voor de bestuursleden van alle IVN-afdelingen van Overijssel. Ook is er elk jaar een IVN ledendag. De bijeenkomsten zijn vooral bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe plannen te maken.

Inspiratiedag Jeugd & Jongeren
De jaarlijkse inspiratiedag Jeugd & Jongeren is bedoeld voor IVN’ers die actief op pad gaan met kinderen en jongeren. Tijdens deze dag wisselen de natuurvrijwilligers ervaringen uit. Het is een dag vol inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en praktisch bezig zijn.

Ondersteuning
Natuur en Milieu Overijssel biedt lokale IVN-afdelingen ondersteuning op organisatorisch, strategisch en financieel vlak. Kijk hier voor meer informatie over onze ondersteuning aan lokale natuur- en milieugroepen.

Wil je meer weten?

Profiel Peter Adema

Peter Adema

Projectleider Bomen, Groene Vrijwilligers en Gezondheid