Sturen met de Buren – Elektrische Deelmobiliteit

Sturen met de Buren - Meer Overijsselse elektrische deelinitiatieven in 2020

Natuur en Milieu Overijssel zet zich in voor een mooie, duurzame provincie. Een provincie waarin we groen en duurzaam wonen, werken, en….. onszelf op een schone en milieuvriendelijke manier van A naar B verplaatsen! Elektrisch autodelen is één van de manieren om dat te doen. In het project “Sturen met de Buren” stimuleren en ondersteunen we inwoners van Overijssel om hun eigen elektrisch deelinitiatief te starten.

Door het stimuleren van deelauto’s, willen we elektrisch autorijden beschikbaar maken voor een grotere groep particulieren. En hoe meer mensen een auto met de buurt delen, hoe minder auto’s en parkeerplaatsen er nodig zijn!

Hoewel er op verschillende plekken in onze provincie al wordt geëxperimenteerd met het delen van auto’s, kent Overijssel nog té weinig initiatieven die grootschalig genoeg zijn om particulieren een aantrekkelijk alternatief te bieden voor het gebruik van een eigen (benzine) auto. Met dit project willen we daar verandering in brengen!

Ik wil meer weten over Sturen met de Buren!

Je eigen deelinitiatief starten

Sturen met de Buren helpt jou, je buren en lokale organisaties bij het opstarten van je eigen deelauto-initiatief. Meer weten? Kijk op de Sturen met de Buren informatiepagina of neem contact op met oudevrielink@natuurenmilieuoverijssel.nl 

Nieuwe Energie Overijssel
Dit project valt onder het cluster Mobiliteit van het programma Nieuwe Energie Overijssel. Nieuwe Energie Overijssel verbindt en versterkt partners en initiatieven die bijdragen aan de energietransitie in Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel is kernpartner binnen de Alliantie Nieuwe Energie Overijssel.

Wil je meer weten?

Profiel Francien Grobbee

Francien Grobbee

Projectleider Circulaire economie