Duurzame Scholen Overijssel

Duurzame Scholen Overijssel

Een gezonde leer- en werkomgeving in een betaalbaar gebouw. Dat is het doel van het project Duurzame Scholen Overijssel van de Provincie Overijssel. Hierbij krijgen basisscholen begeleiding bij het energiezuinig maken van het schoolgebouw. Natuur en Milieu Overijssel verzorgt educatieve projecten die leerlingen bij deze energiemaatregelen betrekken.

Scholen die aan de slag willen met het verduurzamen en energiezuinig maken van hun schoolgebouw, kunnen vanuit Duurzame Scholen Overijssel hulp krijgen van een energiecoach. Deze coach maakt de school wegwijs in alle mogelijkheden die leiden naar een duurzaam gebouw en houdt hierbij rekening met de behoeftes van de school.

Educatie
Het verduurzamen van het schoolgebouw geeft een mooi aanknopingspunt om leerlingen te leren over energie en duurzaamheid. Door de leerlingen bij de duurzame maatregelen op school te betrekken, voelen ze zich er ook meer verantwoordelijk voor. Om het betrekken van leerlingen bij energiemaatregelen te stimuleren, biedt Natuur en Milieu Overijssel een uitgebreid educatief aanbod op het gebied van energie en duurzaamheid. Kijk op onze NME website voor een overzicht van het aanbod in jouw gemeente.

Meer informatie
Voor algemene informatie over het project Duurzame Scholen Overijssel kun je terecht bij Judith Siebring, projectleider Duurzame Scholen via (038) 499 74 15, j.siebring@overijssel.nl. Meer weten over ons educatieve aanbod? Kijk dan op de NME website of neem contact op met Loet van der Heijden.

NME aanbod

Wil je meer weten?

Profiel Loet van der Heijden

Loet van der Heijden

Projectleider Energie & Duurzaamheid