Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Welke school ontwerpt het groenste schoolplein in Overijssel?

Welke school ontwerpt het groenste schoolplein in Overijssel?

Oproep aan alle schoolleiding, juffen en meesters! Vind jij dat het schoolplein van de school een stuk groener kan en droom jij ervan dat de kinderen heerlijk kunnen klauteren en ravotten in het groen? Lees dan verder en meld je aan voor 1 oktober!

Saaie en harde grijze tegels en een kaal schoolplein, die zijn er -helaas- veel te veel. Geen bomen of bosjes waar je lekker verstoppertje kan spelen. Geen kleine diertjes te vinden of water waar je mee kunt uitleven.

Groen is belangrijk voor de gezondheid en geluk beleving van mensen. Daarom wil de provincie Overijssel meer groen stimuleren in het dagelijkse leven van alle inwoners in Overijssel. In het bijzonder willen we kinderen in aanraking brengen met groen, om daar te spelen en te leren. Waar kan dit beter dan op het eigen schoolplein! Groen speelt immers een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen.

Wordt jouw schoolplein de groenste van Overijssel?
De drie beste ontwerpen krijgen een geldbedrag om het schoolplein in 2018 ook echt te gaan vergroenen. De hoofdprijs bedraagt €35.000,-. Beide andere prijzen zijn respectievelijk €20.000,- en €10.000,-. De winnende school mag bovendien de titel ’Het groenste schoolplein van Overijssel 2018’ dragen.
De scholen worden bij het ontwerpen begeleid door Landschap Overijssel, IVN en Natuur en Milieu Overijssel.

 Scholen kunnen zich tot uiterlijk 1 oktober aanmelden voor de prijsvraag. Er kunnen maximaal 25 scholen meedoen aan de ontwerpwedstrijd.

Op de website http://www.groensteschoolpleinoverijssel.nl vind je meer informatie!

 

 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF