Vacature: Coach lokale energie-initiatieven

november 17, 2020

Vacature: Coach lokale energie-initiatieven

Wil jij lokale energie-initiatieven verder helpen in de opstartfase van hun project? Heb je brede kennis van duurzame opwekprojecten en energiebesparing? Wil je met jouw enthousiasme bijdragen aan de realisatiekracht van lokale energie-initiatieven? Dan word jij misschien wel de nieuwe LEI-coach.

Lokale energie-initiatieven (LEI) hebben een onmisbare rol in de energietransitie. Naast dat zij projecten realiseren die bijdragen aan de lokale energiedoelstellingen, zorgen zijn voor meer draagvlak voor de energietransitie. LEI zijn namelijk lokaal geworteld en bewoners kunnen meeprofiteren van hun energieprojecten. De alliantie Nieuwe Energie Overijssel vergroot de realisatiekracht van bestaande initiatieven en stimuleert het ontstaan van nieuwe initiatieven.

Gezocht: Coaches lokale energie-initiatieven
De provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel willen de ondersteuning van lokale initiatieven slagvaardiger organiseren. Daarom is de provincie op zoek naar twee of drie LEI-coaches. Zij zullen het werk van de Initiatieven Makelaars gaan overnemen. Het gaat om een interim opdracht van 2-10 uur per week, in eerste instantie voor één jaar.

Taakomschrijving
Als LEI-coach ondersteun je initiatiefnemers van een lokaal energie-initiatief in de opstartfase en helpt hen om sneller tot realisatie van een project te komen. Je bent een laagdrempelig aanspreekpunt en biedt kennis, praktijkervaringen, klankbord en netwerk. Je biedt allround kennis en kunde en koppelt vragen van initiatiefnemers aan de juiste expertise. Je adviseert initiatiefnemers over het aanvragen van een LEI-subsidie. Je bent veel onderweg voor overleg met initiatiefnemers, vaak in de avonduren. Je bent inzetbaar binnen de hele provincie Overijssel. Je draagt bij aan het monitoren van de voortgang van lokale energieprojecten. Je werkt op oproepbasis. Per initiatief besteed je gemiddeld 8 tot
12 uur, afhankelijk van de behoefte. Het initiatief blijft van de initiatiefnemers, de LEI-coach, adviseert, coacht, legt verbindingen, maar neemt het werk niet over.

Interesse?
Heb je interesse en ben je detacheerder of zzp’er? Registreer je dan via deze link en schrijf je in op één of meerdere van de twaalf categorieën. Vervolgens vind je de aanvraag in het Dynamisch Aankoop Systeem in de categorieën: specialistische functies, financieel, communicatie, juridisch en projectmanagement. De sluitingsdatum van de aanvraag is donderdag 26 november 2020, 15:45 uur.

Meer weten?

Profiel Linda van IJzendoorn

Linda van IJzendoorn

Projectleider Energie & Duurzaamheid