Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Unipro wint Groene Twinkeling 2015

Unipro wint Groene Twinkeling 2015

DSCF4175

Foto: Jacob van Olst, directeur Landschap Overijssel overhandigt de Groene Twinkeling aan Gerben Bouwmeester, directeur Unipro en Maurice Beijk, mede directeur en specialist duurzaam bouwen.

Fabrikant Unipro uit Haaksbergen is winnaar van de Groene Twinkeling, de jaarlijkse prijs voor de groenste onderneming van Overijssel. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 15 januari van Natuurmomenten, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel (NMO) en Landschap Overijssel, werd de prijs uitgereikt. Met het uitreiken van de Groene Twinkeling laten de groene organisaties zien dat biodiversiteit en ondernemerschap goed samen gaan en stimuleren zij bedrijven zich sterk te maken voor natuur en biodiversiteit.

Naast Unipro waren genomineerd: Decohof kwekerij Overgoor & Boomkwekerij Herco Veldhuis, twee naast elkaar gelegen boomkwekerijen uit Hoonhorst en Erf 1, een biologische boerderij op het Kampereiland.

Unipro
Unipro wint de prijs mede vanwege het unieke bedrijfspand met een groen dak, waardoor het pand op bijzondere wijze opgaat in het landschap en andersom. Het groene dak draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit maar heeft ook een energie- en waterbesparende functie. Daarnaast proberen ze in hun processen de milieubelasting te verkleinen door o.a. gebruik te maken van oplosmiddelvrije producten, duurzame verpakkingsmaterialen en halen ze het eten voor in de kantine uit de directe omgeving. Jacob van Olst, jurylid en directeur van Landschap Overijssel lichtt toe: “Ondanks dat Unipro opereert in een bedrijfstak waar gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, positioneert ze zich op groene wijze. Onder andere met een bedrijfspand dat CO2 neutraal is, energie- en waterbesparend is ingericht en volledig is voorzien van een groen, sedumdak. Unipro is transparant over de bedrijfsprocessen en ontwikkelt deze continue met oog voor haar medewerkers, directe omgeving en biodiversiteit.” Unipro is een internationaal opererende fabrikant in alles voor het onderhouden, leggen en renoveren van vloeren, en is sinds 2014 gehuisvest in het innovatieve bedrijfspand aan de Bouwstraat.

Versterken van biodiversiteit
De prijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die de vier groene organisaties jaarlijks organiseren voor politiek, overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De Groene Twinkeling is een wisselbokaal, die wordt overhandigt aan een bedrijf dat zich op een onderscheidende manier inzet voor biodiversiteit. Godelieve Wijffels, directeur NMO: “Goede voorbeelden, zoals Unipro, inspireren bedrijven  om zich op hun eigen manier in te zetten voor het behoud van de waardevolle verscheidenheid van planten en dieren”. Meer weten over maatschappelijk verantwoord ondernemen? Kijk op de website van MVOLoont.

Sinds 2012 wordt de prijs uitgereikt, winnaars waren in 2014 De Vechtdalhoeve uit Ommen, in 2013 Twence.en in 2012 Roelofs. De groene Twinkeling wordt mede mogelijk gemaakt door: RVO – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF