Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Uitnodiging Verdiepingsdag Voedselbossen

Uitnodiging Verdiepingsdag Voedselbossen

Thema: wie eet er van jouw voedselbos?

Wie eet er van jouw voedselbos?
Tijdens deze tweede Werkplaats Voedselbossen gaat het over DOEN. Als jouw boompjes en bessenstruiken oogst geven, hoe ga je dat dan eigenlijk verder DOEN? Hoe ga jij ermee om dat je aanplant wordt opgevreten door dieren (bv: reeën, eekhoorns of konijnen)? Hoe ga jij oogsten, wie gaat de oogst verwerken, bewaren en uiteindelijk opeten En wie gaat dat werk allemaal doen?

Voedselbossen lijken een hele mooie belofte: in de toekomst eten we in overvloed uit de natuur. Wij vinden het daarom belangrijk hier kritische vragen over te stellen. We hebben prachtige berekeningen over de hoeveelheid kiloJoules die uit een voedselbos komt. Maar…. deze mooie belofte is nu nog geen praktijk. Tijd dus voor een realitycheck. Want ook voedselbossers zelf zijn nog regelmatig in de supermarkt te vinden.

Ons doel
Doel is om samen met deze vragen aan de gang te gaan en van elkaar te leren. We willen onszelf uitdagen om van de voedselboshype geen voedselbosbubbel te maken en natuurlijk om op ideeën te komen voor je eigen projecten en samenwerkingen te smeden.

Wanneer: zaterdagmiddag 13 juli 2019, 10.30 – 16.00 (plus nakletsen)
Waar: Ecoboerderij Arink, Gasteveldsdijk 6, 7176 PD Lievelde
Kosten: 10 euro voor de locatie en de lunch (graag contant betalen bij entree)
Aanmelden: je kunt je hier aanmelden via het aanmeldformulier
Programma: bekijk hier het programma
Meer informatie: Dyon Temming: dyon@hetbuitenburo.nl, 06 38202278

Tot 13 juli!
Anne-Jifke Haarsma, Bouwie Greenman, Bart Achterkamp, Dyon Temming, Eefke van Houdt, Liane Lankreijer, Peter Adema, Pip Gilmore, Ronald Krabbenbos, SijtseJan Roeters en Yvonne Cuijpers.

NB de volgende werkplaats vindt plaats op 14 september. Zet hem alvast in de agenda. We zijn dan welkom in Markelo bij Coöperatie Markelokaal. Daar gaan we verder op onderwerpen als verwerking, productie of juist ‘hoe ga ik in mijn levensonderhoud voorzien?’. Op 13 juli bepalen we samen wat het precieze thema van 14 september wordt.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF