Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Uitnodiging Energiecafé

Uitnodiging Energiecafé

hét café voor lokale energie initiatieven in Overijssel

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het Energiecafé Overijssel

Wanneer          Donderdagavond 17 oktober
Waar                De Schalm, Nijverdalseweg 30 8106 AD Mariënheem

19.00 u Inloop met koffie en thee
19.30 u Welkom en mededelingen door Loet van der Heijden, Natuur en Milieu Overijssel
19.45 u We zijn dit keer te gast bij Duurzaam Mariënheem. Jos Neulen, één van de initiatiefnemers geeft een korte toelichting op de projecten waar zij mee bezig zijn.
20.00 u We gaan uiteen in gesprekstafels. U kunt aanschuiven bij een tafel naar keuze en leren van de praktijkverhalen maar uiteraard ook uw eigen ervaringen en vragen inbrengen.

  • Lokale energie initiatieven in de beginfase: hoe groei je uit tot een succesvol initiatief? Henk Kasper (IM-makelaar en Deventer Energie Coöperatie) deelt zijn ervaringen en geeft praktische tips.
  • Aan de slag met energiebesparing. Steeds meer initiatieven gaan daar mee aan de slag. Wat zijn de mogelijkheden? Een interactief gesprek met Miranda Scheffer (Duurzame Energie Wierden-Enter/ procesbegeleider Buurkracht).
  • Hoe kun je als lokaal initiatief samenwerken met de gemeente? Wilma Paalman- Vloedgraven (IM-makelaar) beschrijft een aantal opties en we wisselen ervaringen met elkaar uit.
20.45 u Wisseling van gesprekstafel
21.30 u Afsluiting en gelegenheid tot napraten

 

Wat heb ik eraan?

Het Energiecafé is dé ontmoetingsplek voor lokale energie initiatieven in Overijssel. Met het Energiecafé bieden wij een laagdrempelig platform voor onderlinge kennismaking en uitwisseling van ervaringen. Hierdoor wordt het makkelijker om elkaar te benaderen en het netwerk wordt versterkt en vergroot. Ook gemeenten, zowel ambtenaren als bestuurders zijn van harte welkom. Want door samenwerking en afstemming worden projecten sneller gerealiseerd.

Aanmelden en vragen?

I.v.m. de voorbereidingen graag vóór 11 oktober aanmelden bij info@natuurenmilieuoverijssel.nl met vermelding van naam en organisatie. Met vragen kunt u terecht bij Loet van der Heijden, door te reageren op deze mail of door te bellen met (038) 425 09 78 (ma t/m do).


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF