Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Terugblikken en vooruitkijken met lokale energie initiatieven

Terugblikken en vooruitkijken met lokale energie initiatieven

Op woensdag 27 juni organiseren de programmaraad PLEI, IM@Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel een bijeenkomst voor alle lokale energie initiatieven uit Overijssel. Een mooi moment om te netwerken, weer even bij te praten en met elkaar stilstaan dat de gehele beweging aan lokale initiatieven in Overijssel succesvol is én nog steeds groeit. De bijeenkomst is van 20.00 tot 21.30 uur in Stads Lab @ Indie (Almelo). Kom jij ook?

Vorig jaar stonden we op 27 juni met elkaar in Almelo en vierden we de oprichting van het samenwerkingsverband Lokale Energie Initiatieven. Bijna iedereen die daar was, weet zich die grote Overijsselse kaart met alle projecten, geïllustreerd door ballonnen, nog wel te herinneren. Dit jaar willen we stil staan bij de mooie projecten die sindsdien gerealiseerd zijn. Daarnaast zijn er een hoop ontwikkelingen die waarover de lokale energie initiatieven de afgelopen tijd via de mail zijn geïnformeerd en mogelijk zelf bij betrokken zijn. Dat samen zorgt voor een interessant programma. Wil je erbij zijn? Meld je dan voor 20 juni aan bij Marlous Goemand via goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Programma
19.30u Inloop met koffie en thee
20.00u Mooie projecten in de spotlights – Terugblikken op een aantal mooie succesvolle projecten
20.25u Uitreiking van de Groene Kabouter – de Groene Kabouter is de aanmoedigingsprijs om ook die (kleinere) energieprojecten die goed bezig, maar nog niet vollop in het nieuws zijn, onder de aandacht te brengen.
20.45u De scenario’s van Ruud Schuurs – De terugkoppeling van de bevindingen van kwartiermaker Ruud Schuurs die de afgelopen en komende tijd druk bezig is met zijn opdracht om te onderzoeken waaruit de ondersteuning van projectontwikkeling moet ontstaan en hoe dat het beste vormgegeven kan worden. Hij zal één of meerdere scenario’s presenteren voor de opzet van een ondersteuningsfunctie / projectbureau.
21.30u Gezellig na borrelen

Praktische informatie:
Datum: woensdagavond 27 juni
Tijd: 20.00u– 22.00u (19.30u inloop en afsluitend borrel)
Locatie: Stads Lab @ Indie, Sluiskade Noordzijde 14 te Almelo. Uitsluitend (per auto) bereikbaar via Haven Noordzijde!
Aanmelden: Vóór 20 juni bij goeman@natuurenmilieuoverijssel.nl

Bekijk hier de presentaties van deze dag
180627 Adviesontwerp
Presentatie Hans
Presentatie Rob 27 juni

Hieronder Filmpje “Lokale initiatieven een verdienmodel”

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF