Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Subsidie voor projecten die natuur en inwoners verbinden

Subsidie voor projecten die natuur en inwoners verbinden

Kindplantboom-NMO_bannerDe provincie Overijssel gaat door met het ondersteunen van vernieuwende projecten die natuur en inwoners verbinden. Hiervoor stelt zij geld beschikbaar middels de subsidieregeling Natuur en samenleving. De subsidie richt zich op vier thema’s: kinderen en natuur, groen in de stad, zorg en groen en  werken in het groen. De subsidieregeling is van 1 september tot 15 oktober opengesteld. Meer informatie over de subsidie vind je op de website van de provincie.

In 2015 heeft de provincie een natuurbelevingonderzoek laten uitvoeren onder inwoners van Overijssel. Inwoners vinden dat kinderen meer in aanraking moeten komen met natuur en er moet meer natuur beschikbaar zijn in de woonomgeving. De provincie wil daarom de verbinding tussen natuur en samenleving versterken. In het afgelopen jaar zijn hiervoor al verschillende projecten uitgevoerd. Zo worden er vier Cool Nature Natuurspeelplaatsen gerealiseerd, koos een publieksjury onder het motto Groen, Groener, Groenst voor het beste groene project voor kinderen, zijn Groene Lopers ontwikkeld en werden met Natuur en Milieu Overijssel in Enschede, Steenwijk en Zwolle met buurtbewoners plannen gemaakt voor een groenere inrichting van de woonomgeving. Landschap Overijssel heeft met enkele gemeenten en het AOC het project Baanbrekend Landschap ontwikkeld. Dit is een project waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gaan in het landschap. Dit in combinatie met een professionele scholing in het landschapsbeheer. En in het project Zorgend Landschap kunnen jong dementerenden, kinderen uit de jeugdzorg en vluchtelingen aan de slag met het beheer van de groene omgeving. In dit project werkt Landschap Overijssel nauw samen met Carintreggeland, Trias Jeugdzorg en Vluchtelingenwerk Oost-Nederland.

Ideeën en vragen?
Natuur en Milieu Overijssel is op zoek naar mensen, overheden en organisaties om samen mooie, vernieuwende projecten te ontwikkelen, die in aanmerking kunnen komen voor de subsidie Natuur en Samenleving. Heeft u ideeën en lijkt het u leuk om daarin met ons op te trekken? Laat het ons weten. Neem contact op met Livia Leysen, leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl of 038-4250976.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF