Studenten maken kunstige totems van afgedankte materialen

februari 5, 2020

Studenten maken kunstige totems van afgedankte materialen

Visser & Meijwaard, studenten van WaardeRing-partner vakschool voor vormgeving Cibap, maakten een totem voor een nieuwe, fictieve cultuur. Tijdens de workshop gingen ze op zoek naar een gevoel van inspiratie en betekenis zoals we die kennen uit oude culturen en religieuze artefacten waarin alledaagse vormen en materialen worden gecombineerd met traditionele ambachten.

De materialen zijn afgedankt of tweedehands. Visser & Meijwaard: ‘In tegenstelling tot de snelle en technologische samenleving van vandaag, staat onze totem voor toegankelijkheid; door het gebruik van vakmanschap en een greep uit onze dagelijkse materiële cultuur, spullen die overal vandaan kunnen komen, is onze totem voor iedereen toegankelijk. Het maakproces is onvoorspelbaar, omdat het maken zelf boven een goed doordacht stappenplan staat. Het is een intuïtief proces.’

Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing
Vakschool voor vormgeving Cibap maakt, net als Natuur en Milieu Overijssel, deel uit van het circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing. Hierin werken bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties samen om circulariteit structureel op de kaart te zetten. WaardeRing draait om kansen voor mensen en materialen. Zie voor meer informatie: waarde-ring.nl.

Meer weten?