Steun onze oproep richting politiek: het klimaat wacht niet!

juli 18, 2023

Steun onze oproep richting politiek: het klimaat wacht niet!

natuurwerkdag Energietuin de Noordmanshoek

Door de val van het kabinet Rutte IV dreigt de voortgang op diverse belangrijke onderwerpen waar de politiek zich over moet buigen, tijdelijk stil te vallen. De klimaataanpak en daarbij de energietransitie, is mogelijk één van deze onderwerpen. Dat zou rampzalig zijn, want het klimaat wacht niet. Daarom strijden we er samen met de Participatiecoalitie voor dat de klimaataanpak hoog op de agenda van de politiek blijft staan. Help jij mee?

Oproep

Ben jij lid van een energiecoöperatie of bewonersinitiatief? Dan kun je het volgende doen:

  • Ondersteun de oproep van Nationaal Klimaatplatform. Dat kan via deze website.
  • Je kunt jouw praktijkvoorbeelden ook mailen naar Het Nationaal Klimaat Platform via signalen@nkp.nl.
  • Geef bij de Participatiecoalitie aan waar je je het meeste zorgen over maakt. Dat kan met dit formulier. Samen met het Nationaal Klimaat Platform bundelen we deze knelpunten om zo een helder signaal af te geven bij de Haagse politiek.

Doorgaan met verduurzamen

Met HIER, Buurkracht, LSA Bewoners en EnergieSamen werken wij als Participatiecoalitie al enige jaren samen aan de ondersteuning van bewonersinitiatieven en energiecoöperaties. Deze groeiende beweging van bewonersparticipatie wordt inmiddels erkend als essentieel onderdeel van de klimaataanpak en energietransitie. Het is belangrijk dat deze buurtbegeleiders, klimaatvrijwilligers en ondersteuners van de energietransitie weten waar ze aan toe zijn en door kunnen gaan met het gezamenlijk verduurzamen van Nederland.

Wil je weten hoe wij werken aan duurzame energie?

Meer weten?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Projectleider Energie & Duurzaamheid