Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
School voor voedselbosbouw in Overijssel

School voor voedselbosbouw in Overijssel

Op woensdagavond 18 juli 2018 organiseert Stichting Voedselbosbouw Nederland in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel en Eelerwoude een informatieavond over voedselbossen

Wil jij een beter beeld krijgen van voedselbossen?  Welke principes erachter zitten? En hoe dit in de praktijk gaat? Pionier Fransjan de Waard presenteert de avond en geeft de aftrap van het programma School voor Voedselbosbouw Overijssel.

Klik hier om je aan te melden

Een voedselbos! Al eens van gehoord? Iets waarvan je al jaren droomt? Een groene oase waaruit je jaarrond kunt eten zonder ooit iets aan onderhoud te hoeven doen? Te mooi om waar te zijn? Voedselbossen lijken ieders verbeelding te prikkelen en het enthousiasme groeit steeds meer. Men zegt dat we daarmee natuur en landbouw met elkaar kunnen verzoenen, want een geslaagd voedselbos is zowel biodivers als productief. Maar is dat geen sprookje? Hoe zit een voedselbos dan in elkaar? En kan iedereen een voedselbos realiseren? Op 18 juli krijg je antwoord op al dit soort vragen.

Informatieavond over voedselbossen
Op woensdagavond 18 juli organiseren Stichting Voedselbosbouw Nederland, Natuur en Milieu Overijssel en Eelerwoude een informatieavond over Voedselbossen. Je bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Eetbaar Olst-Wijhe treedt deze avond op als lokale gastvrouw. De stichting heeft dit voorjaar de eerste aanplant gedaan voor een klein voedselbos, op een openbaar terrein aan de zuidkant van Olst.

Adres: Het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Het Holstohus is goed bereikbaar per trein.
Tijd: 20.00 – 22.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.
Aanmelden: Toegang is gratis en iedereen is welkom. Klik hier om je aan te melden.

School voor Voedselbosbouw Overijssel
Het Overijsselse scholingsaanbod over voedselbossen zal gaan lopen tot eind 2019. Tijdens de informatieavond geven we recente informatie over het komende cursusaanbod. Je kunt de ontwikkelingen ook volgen via www.voedselbosbouw.org/cursusaanbod en https://www.natuurenmilieuoverijssel.nl/voedselbossen.

Voor wie zich hierna verder in voedselbossen wil verdiepen, komen er de volgende opties:

  1. Oriëntatiecursus (2 dagen): Tijdens deze cursus krijg je meer inzicht in het wat en waarom van voedselbossen, hun mogelijke functies en meerwaarden, en onderzoek je of een voedselbos zou passen bij de plek, de doelen en de middelen die jij zelf of met anderen hebt.
  2. Ontwerpcursus (8 dagen): Tijdens deze doortimmerde cursus verdiep je je kennis en inzicht in voedselbossen en doorloop je een traject waarin je met elkaar leert werken met de universele principes ervan, zodat je die rechtstreeks in je eigen praktijksituatie kunt gaan toepassen. De ontwerpcursus bevat minstens één excursie en is vooral van waarde als je aandacht aan tussentijds huiswerk besteedt.

Meer informatie?
Neem dan contact op met Fransjan de Waard, Stichting Voedselbosbouw Nederland, voedselbosbouw@xs4all.nl of Peter Adema, Natuur en Milieu Overijssel, adema@natuurenmilieuoverijssel.nl

Het aanbod wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Agro&Food van Provincie Overijssel.

Download hier de uitnodiging in PDF

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF