Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Regiotour Circulaire Economie op Polymer Science Park

Regiotour Circulaire Economie op Polymer Science Park

In het kader van de Conferentie Circulaire Businessmodellen op 18 mei organiseren CIRCLES en Stichting OCF op vrijdag 19 mei tien regiotours bij bedrijven en instellingen in Overijssel en Gelderland. Eén van de tien regiotours vindt plaats op het Polymer Science Park in Zwolle. Natuur en Milieu Overijssel is als partner van CIRCLES medeorganisator van deze tour. We hebben een aantrekkelijk ochtendprogramma samengesteld met onder andere vijf pitches van inspirerende regionale bedrijven die ervaring hebben met het functioneren in een Circulaire Economie. Wethouder René de Heer opent de tour. De tour eindigt met een rondleiding over het Polymer Sciene Park met onder andere een proefopstelling van een 3D printinstallatie.

De overgang van een lineaire naar een circulaire economie gaat niet vanzelf. In plaats van optimaliseren van het bestaande gaat het in de circulaire economie over de dingen anders doen. Nu al denkt het Polymer Sience Park met haar partners na over verandering van financieringsmodellen, processen en samenwerkingsverbanden en het creëren van nieuwe waardeketens. Hierdoor zal de rol van veel bedrijven in die ketens grondig veranderen.
Polymeren, en dus kunststoffen, zijn één van de belangrijkste grondstoffenstroom voor tal van producten en productieketens in een circulaire economie. Innovatie op het gebied van hoogwaardig hergebruik en recycling van kunststof producten en materialen zijn dus cruciaal in de transitie naar een circulaire economie. Daarom heeft het Polymer Science Park als eerste en enige in Nederland een Proeftuin, waarin zij samen met het bedrijfsleven en kennispartners in staat zijn belemmeringen weg te nemen om gerecyclede kunststoffen groots in te zetten. Denk hierbij aan het optimaliseren van materiaaleigenschappen van recyclaat als grondstof voor consumentengoederen en 3D-print technologie, maar ook aan het stimuleren van samenwerking tussen niet-vanzelfsprekende partners.

Regiotour op het Polymer Science Park
Aan de hand van mooie ketenprojecten met bedrijven vertelt Polymer Science park tijdens de regiotour op 19 mei hoe zij handen en voeten geven aan nieuwe businessmodellen in een circulaire economie. Door inspirerende verhalen van koplopers te combineren met een bezoek aan de innovatielaboratoria en opstellingen laten zij tijdens deze ochtend zien wat Polymeren, maar vooral de betrokken bedrijven en start-ups voor de circulaire economie in petto hebben.

Programma in het kort:

9:30      Inloop
9.45      Opening door Wethouder Economie gemeente Zwolle: René de Heer
10.00    Polymer Science Park; wie zijn wij en wat doen wij voor de circulaire economie?
10:20    Introductie van CIRCLES
10:30    Pitches van inspirerende voorbeelden van bedrijven en de achterliggende businessmodelllen (Veolia Polymers, Unica, MAAN Group, Fiberneering, Cloud Garden)
11:00    Koffiebreak
11.15    Vervolg Pitches
12.00    Rondleiding op het Polymer Science Park, bezoek 3D-printinstallatie
12.30    Einde

Meld je aan via deze link

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF