Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Nieuwe vrijwilligers voor je club

Nieuwe vrijwilligers voor je club

Volgend jaar organiseren we opnieuw de workshop “Nieuwe vrijwilligers voor je club”. Voor de periode januari/februari is nog plaats voor 1 organisatie. Met ons programma van vier avonden biedt Natuur en Milieu Overijssel een helpende hand. Met persoonlijk advies, praktische tips en succesvolle voorbeelden coachen we je bij het maken van een goed en praktisch plan. En ook tijdens de uitvoering bieden we een helpende hand. Waar mogelijk brengen we je ook in contact met andere vrijwilligersgroepen, om ervaringen en tips te delen. 

Het programma loopt van februari-maart 2017 en vindt in Zwolle plaats. Tenminste 2 personen van jouw organisatie nemen het voortouw en houden rekening met 4 bijeenkomsten van 2 uur. Van deelnemende organisaties verwachten we verder dat je je serieus inspant en tijd vrij maakt voor het maken en uitvoeren van een plan. De nadruk ligt op praktische acties en niet op vergaderen, schrijven, papierwerk.

Nieuwe tijden: nieuwe vrijwilligers|
Nieuwe, actieve vrijwilligers vinden is verschrikkelijk belangrijk, maar blijkt in de praktijk óók niet zo eenvoudig. Want, iedereen is druk en heeft een overvolle agenda! En, dat geldt meestal ook voor de vrijwilligers die zich nu al inzetten voor jouw organisatie. Veel vrijwilligersgroepen staan dan ook te springen om extra mensen. Voor een bestuursfunctie, om een informatiestand te bemannen, de website bij te houden, een werkgroep te coördineren, inventarisatie werk te doen in het veld, de gemeente te adviseren, wilgen te knotten of een excursie te organiseren. Sommige  groepen lukt het uitstekend om nieuwe mensen te vinden. De simpele basis van hun succes is veelal een praktisch en doeltreffend plan, met duidelijke doelen en taakverdeling én tijd.

Belangstelling?
Is jullie organisatie op zoek naar ‘’extra wapperende handjes’’ en wil je daar tijd voor vrij maken? Dan is dit je kans! Stuur ons een mail (leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl) met als onderwerp “Nieuwe vrijwilligers voor de club’’ en vermeld hierin: de naam van de organisatie, naam en mailadres en telefoonnummer van de 2 contactpersonen. Je aanvraag moet voor 25 januari binnen zijn. Dus heb je belangstelling, laat het ons weten! Organisaties die zijn aangesloten bij Natuur en Milieu Overijssel kunnen gratis gebruik maken van het programma. Anderen betalen  125 euro.

Wil je meer weten, neem dan contact op met Livia Leysen, Tel.: 038-4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF