Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Nieuw verdienmodel bij combinatie Nieuw bos en tiny houses

Nieuw verdienmodel bij combinatie Nieuw bos en tiny houses

Graag nodigen we je uit voor de bijeenkomst ‘Nieuw bos en tiny houses’ voor ambtenaren en bestuurders van gemeenten en provincies. Deze bijeenkomst is op maandagochtend 24 juni 2019 in het provinciehuis in Zwolle.

Bomen zijn een natuurlijke vorm van CO2-opslag. De aanleg van bos draagt daarom bij aan het behalen van klimaatdoelen. Daarnaast zijn bossen goed voor biodiversiteit, fijnstofreductie en recreatie.
Het Testlab Nieuw Bos en Tiny Houses is een samenwerkingsverband tussen een aantal gemeenten, provincies en het ministerie van LNV, gericht op het realiseren van nieuw bos. Een eventuele combinatie met tiny houses biedt een verdienmodel voor deze transitie. Het Testlab is gericht op het delen van inspiratie en kennis over verschillende vormen van functiecombinatie. In deze bijeenkomst zullen we de vragen, onzekerheden en dilemma’s inventariseren en bespreken met de aanwezige gemeenten, provincies en experts.

Programma
09.30 Inloop, koffie
10.00 Welkom, toelichting plan om 1,1 miljoen bomen te planten (provincie Overijssel)
10.15 Nieuw bos en tiny houses, regelgeving en businesscase, opzet Testlab (Mr. Dr. Guido Enthoven / Instituut Maatschappelijke Innovatie)
10.30 Ontwikkelingen rond Tiny Houses, voorbeelden, behoefte (Marjolein Jonker / Tiny House Nederland)
10.50 Vragen en discussie
11.15 Pauze, koffie
11.30 Werktafels

  1. Regelgeving
  2. Tiny Houses
  3. Businesscases
  4. Praktijkervaringen

12.30 Plenaire afsluiting, afspraken vervolg, lunch

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ambtenaren en bestuurders van gemeenten en provincies. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelding vindt plaats door een bericht aan g.enthoven@imi.nu of daan@natuurverdubbelaars.nl, o.v.v. aanmelding 24 juni. Graag ontvangen we deze inschrijving uiterlijk 10 juni. We zien uit naar een inspirerende bijeenkomst.

Praktische informatie
Datum: 24 juni 2019
Tijd: 10.00 – 13.00 uur
Locatie: Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, Zwolle

Initiatiefnemers en samenwerkingspartners
Initiatiefnemers zijn Instituut Maatschappelijke Innovatie en De Natuurverdubbelaars. Zij werken samen met Natuur en Milieu Overijssel (Peter Adema, adema@natuurenmilieuoverijssel.nl, 038-4250960), Staatsbosbeheer, Tiny House Nederland en provincie Overijssel.

Download de uitnodiging


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF