Natuur en Milieu Overijssel Samen voor een mooi en duurzaam Overijssel.
Menu
Nieuw project van start over hergebruik harde kunststoffen

Nieuw project van start over hergebruik harde kunststoffen

Natuur en Milieu Overijssel, ROVA, Polymer Science Park en gemeente Zwolle starten deze maand met een project om producten te ontwikkelen die gemaakt kunnen worden van harde kunststoffen. In het project gaan we samen met wijkbewoners uit Zwolle kijken wat je van ingezamelde harde kunststoffen allemaal kan maken én wat je ook nog thuis zou willen hebben of in de winkel zou willen kopen. Geen geknutsel, maar met inbreng van de kennis van Polymer Science Park over wat er technisch allemaal mogelijk is met gerecyclede kunststoffen.

Het project sluit daarbij mooi aan op de actie van de Gemeente Zwolle en ROVA om harde kunststoffen nu ook via het mobiele Grondstoffen Inleverpunt (GRIP) in de buurt in te zamelen.

Hard plastic apart inleveren
Plastic is een nuttige grondstof voor heel veel toepassingen en is ook nog eens heel goed herbruikbaar. Helaas eindigt nog steeds heel veel van deze waardevolle grondstof in de verbrandingsoven. Dat is zonde, want dat betekent dat we steeds weer nieuw plastic moeten maken, met veel CO2 uitstoot en weer nieuw afval tot gevolg. Dit moet dus anders en dat kan ook anders. Thuis scheiden is één van de manieren om hard plastic als waardevolle grondstof te kunnen hergebruiken. Zo mogen harde kunststoffen, zoals tuinstoelen en speelgoed niet in de PMD-bak of restafval, maar moeten apart ingeleverd worden. Heel belangrijk, want deze kunststoffen zijn prima her te gebruiken om weer nieuw speelgoed, tuinmeubilair of chique vazen van te maken. Door samen met bewoners concreet te kijken naar producten die je kunt maken van deze afgedankte spullen laten we zien hoe waardevol het is om dit soort afval apart in te leveren.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Maarten van Dongen, tel. (038) 4250965 of mail: dongen@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

 

 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF